Guvernul României vrea să participe la implementarea 'Iniţiativei privind viitorul muncii' lansată de Organizaţia Internaţională a Muncii, şi, totodată, sprijină actualul director al Organizaţiei pentru obţinerea unui nou mandat la conducerea instituţiei, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Ministerului Muncii.
"Ministrul Pîslaru a reiterat susţinerea Guvernului României pentru un al doilea mandat al actualului director general al OIM pentru perioada 2017-2021, precum şi suportul pentru 'Iniţiativa privind viitorul muncii' (lansată de OIM alături de alte şase iniţiative în perspectiva celebrării centenarului organizaţiei din anul 2019). În acest sens, Guvernul României îşi manifestă disponibilitatea de a participa în cadrul Grupului de nivel înalt, care va avea ca misiune implementarea acestei iniţiative", se arată în comunicatul instituţiei remis în urma participării ministrului Muncii, Dragoş Pîslaru, la Conferinţa Internaţională a Muncii de la Geneva.
Cu această ocazie, ministrul Muncii a susţinut o alocuţiune privind principalele mesaje conţinute în Rapoartele directorului general al Biroului Internaţional al Muncii, care s-au axat pe Implementarea Programului OIM 2014 – 2015 şi pe tema de maximă actualitate a combaterii fenomenului sărăciei, cuprinsă în 'Iniţiativa privind eliminarea sărăciei'.
Totodată, Pîslaru a prezentat măsurile luate de Guvernul României în contextul actual şi priorităţile sale ca ministru. El s-a referit la întărirea dialogului civic şi social, la eliminarea disfuncţionalităţilor şi inechităţilor existente în sistemul salarial din sectorul public, dar şi la pachetul naţional anti-sărăcie.
În perioada 30 mai – 10 iunie 2016, la Geneva are loc cea de-a 105-a sesiune anuală a Conferinţei Internaţionale a Muncii, la care participă delegaţii tripartite (guverne, patronate şi sindicate) din 187 state membre ale Organizaţiei Internaţionale a Muncii, reunite pentru a discuta tematici de importanţă majoră în domeniu: munca decentă în lanţurile de aprovizionare, munca decentă pentru pace, securitate şi rezilienţa împotriva dezastrelor, dar şi impactul Declaraţiei OIM privind justiţia socială pentru o globalizare echitabilă, se mai arată în comunicatul Ministerului.
AGERPRES