Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a efectuat împreună cu premierul Nicolae Ciucă vizite la mai multe companii din județul Dolj. Acesta s-a declarat optimist că se vor găsi cele mai bune soluții pentru companiile vulnerabile.
Ministrul Energiei Virgil Popescu a efectuat împreună cu premierul Nicolae Ciucă vizite la mai multe companii din județul Dolj.
Acesta a spus că este, într-adevăr, o perioadă grea pentru producătorii industriali, dar s-a declarat optimist că vor găsi cele mai bune soluții pentru companiile vulnerabile.
Este o perioadă grea pentru producătorii industriali
”Împreună cu prim – ministrul Nicolae Ciucă şi ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode am fost în vizită de lucru din judeţul Dolj. Am văzut fabrica de utilaj greu Popeci, cea de locomotive Softronic şi producătorul de tâmplărie termoizolantă QFort.
Sunt trei companii cu capital românesc, care exportă majoritatea produselor, datorită calităţii, iar asta mă face sa fiu mândru că sunt oltean”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.
„Este o perioadă mai grea și pentru producătorii industriali, dar sunt optimist că vom reuși, prin colaborare, să găsim cele mai bune soluții”, a încheiat Virgil Popescu.
România devine un hub important pentru energia electrică
Miercuri, 19 octombrie, toto ministrul Energiei a anunțat că Romgaz și SOCAR din Azerbaidjan vor fi partenere într-un proiect extrem de important, ceea ce va face din România un hub pentru energia electrică.
„Împreună cu prim – ministrul României Nicolae Ciucă am avut astăzi o întâlnire de lucru cu Mikayil Jabbarov, ministrul Economiei, și Parviz Shahbazov, ministrul Energiei din Republica Azerbaidjan. De asemenea, după discuții a avut loc ceremonia de semnare a Memorandumului între compania azeră SOCAR și Romgaz.
Astăzi am pus bazele unui nou coridor de transport în energie între Marea Caspică și Marea Neagră. Asta după ce în marja conferinței RIGC, din septembrie de la București, alături de colegul meu ministrul Energiei din Azerbaijan am pus bazele coridorului de transport pentru energia verde, legând Marea Neagră de Marea Caspică, prin România către restul Europei. România devine un hub important atât din punct de vedere al energiei electrice, cât și a gazelor naturale. Și împreună cu colegii azeri, cu care avem parteneriat strategic important, vom dezvolta investițiile în România și astfel vom asigura securitatea și independența energetică a României și în regiune.
Prin acest Memorandum de Înțelegere cele două companii oficializează intenția lor de a explora oportunitățile de dezvoltare în comun a unui proiect de gaze naturale lichefiate la Marea Neagră. Proiectul ar consta într-un terminal de lichefiere a gazelor naturale şi un terminal de regazeificare precum și alte instalații și facilități necesare în scopul transportului de gaze din zona caspică în România.”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.