Partidele aflate la guvernare au luat în considerare faptul că Legea salarizării unitare este necesară elaborării proiectului bugetului de stat pe 2011 şi a faptului că asumarea răspunderii este o procedură care recuperează din timpul pierdut în Parlament, a spus  vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur.
“Coaliţia susţine asumarea răspunderii ca procedura cea mai eficientă şi rapidă pentru că ne trebuie la legea bugetului de stat. Legea salarizării unice se adoptă prin asumare de răspundere a Guvernului pentru că avem nevoie în elaborarea bugetului de stat pe 2011”, a arătat Flutur.
Obiectivul Executivului este ca discutarea bugetului de stat să aibă loc cel târziu în decembrie. Vicepreşedintele PDL a precizat că speră ca legea salarizării unice să fie finalizată în această săptămână.
“Nu uitaţi că suntem la la jumătatea lunii noiembrie şi sigur că e timp foarte scurt, de aceea ne grăbim foarte tare ca să rezolvăm aceste probleme. Hotărârea clară a coaliţiei este asumarea răspunderii şi pe legea salarizării unice ca să recuperăm timpul pierdut din cauza acestor trageri de timp şi hărţuieli ale opoziţiei în Parlament”, a spus Flutur.
Coaliţia de guvernare va avea săptămâna aceasta o analiză finală a legii salarizării unice, după întâlnirile experţilor.