Dezvoltatorul spaniol Habitat Inmobiliaria a anuntat ca va concedia 134 de angajati – circa 34% din personalul sau in Spania – din cauza crizei in care se afla piata imobiliara iberica.

Compania, care a raportat pierderi de 313 milioane de euro, anul trecut, are 390 de angajati in Spania.

De asemenea Habitat are datorii de 1,6 miliarde de euro inca din 2006, cand a cumparat divizia imobiliara a grupului spaniol Ferrovial. Potrivit intelegerii cu cele 39 de banci debitoare, datoriile Habitat trebuie platite pana in 2014.

In acest an, reprezentantii companiei au afirmat ca vor inchide 120 de birouri ale consultantului sau imobiliar Don Piso, ale carui vanzari au scazut anul trecut cu 66%.

Potrivit ziarului spaniol El Economista, Habitat a angajat banca de investitii britanica Rothschild pentru o evaluare a afacerii care sa determine scaderea costurilor si atragerea de noi investitoti in companie.

Saptamana trecuta, un alt dezvoltator puternic din Spania, Martinsa Fadesa a anuntat restrangerea activitatilor sale in tara de origine prin concedierea a 275-300 de oameni din cei 880 de angajati. Martinsa fadesa dezvolta in Romania, proiectul imobiliar mamut Bonaire in zona Stefanestii de Jos, in apropierea Bucurestiului. Proiectul va costa circa 850 de milioane de euro, si va include 7.600 de locuinte si 358.000 mp de spatii office si 275.000 mp spatii comerciale.

Sursa: Property EU