În operaţiunea împotriva principalului grup american de lobby pentru afaceri au fost implicate cel puţin 300 de adrese de internet, menţionează publicaţia citată.
Potrivit ziarului, nu se cunoaşte cantitatea de informaţie la care au avut acces hackerii, care ar fi intrat în baza de date cu mai mult de un an înainte de a fi descoperiţi.

Grupul care se află în spatele acestei infracţiuni este suspectat de SUA de legături cu guvernul chinez, a declarat una dintre surse. FBI a informat Camera de Comerţ că servere din China i-au accesat informaţiile.

Potrivit ziarului, purtătorul de cuvânt al ambasadei chineze Geng Shuang a declarat că afirmaţia potrivit căreia atacul provine din China ‘este lipsită de dovezi şi este iresponsabilă’ şi a apreciat că problema hackerilor nu ar trebui "politizată".

Camera de Comerţ are 450 de angajaţi şi reprezintă interese de afaceri în Congres, între care pe cele ale celor mai mari corporaţii americane.

Ziarul citat menţionează că mailurile conţineau nume de companii şi ale unor persoane importante care au legătură cu Camera de Comerţ, precum şi documente de politică comercială, note de la reuniuni, rapoarte despre excursii şi programe.

"Ceea ce a fost mai neobişnuit este evident faptul că a fost cineva foarte calificat, care a ştiut exact cine suntem şi care a vizat anumite persoane şi folosit instrumente sofisticate pentru a încerca să colecteze informaţii", a declarat ofiţerul David Chavern.

China este adesea menţionată ca suspectă în diferite atacuri informatice împotriva unor ţinte americane. În august, Pentagonul a avertizat într-un raport prezentat Congresului că atacuri informatice din China ar putea fi folosite într-o zi în scopuri militare precise.
Sursa: Agerpres