Simona Halep, inclusă și în TOP 300 Cei mai bogați români și în TOP 100 Femei de Succes

Pentru rezultatele din acest an, Simona Halep s-a clasat pe primul loc în topul femeilor de succes din România, realizat de revista Capital. Mai mult, Simona a fost inclusă și în „TOP 300 Cei mai bogați români“.

«Mulţumesc Revistei Capital pentru acest premiu şi pentru recunoaşterea activităţii mele. După cum ştiţi, numărul 1 vine cu multă satisfacţie, dar şi cu multe responsabilităţi, acesta fiind şi motivul pentru care nu pot să fiu împreună cu dumneavoastră în această seară. La mulţi ani, Capital!“, a fost mesajul video transmis de sportivă, cu ocazia evenimentului de premiere. 

Simona Halep a devenit un model pentru milioanele de români care trăiesc la intensitate maximă fiecare meci jucat de ea. După mai mulţi ani în care a pierdut la mustaţă titulatura supremă, în 2017 şi-a îndeplinit visul de a fi numărul 1 mondial în clasamentul jucătoarelor de tenis. Astfel, a scris istorie în sportul românesc şi a făcut ca românii să vorbească din nou despre tenis. La doar 26 de ani, are 15 turnee WTA câștigate și peste 20,7 milioane de dolari obținuţi din premii. Dintre toate sportivele din circuitul mondial al tenisului, Simona Halep a rezistat cel mai mult în Top 10 mondial.

Ea a început destul de târziu tenisul, la 10-11 ani, şi după cum a mărturisit chiar ea, într-un interviu acordat TVR, era pedepsită de primul său antrenor când întârzia la antrenamente. „Trebuia să fac ture de teren, eu voiam să joc tenis nu să alerg. O dată m-a trimis acasă pentru că, în loc să joc tenis, râdeam cu un coleg“, îşi aminteşte Halep. Mărturiseşte, totuşi, că acea rigurozitate i-a prins extrem de bine, iar disciplina dobândită se regăseşte pe teren. „Chiar îi mulțumesc domnului antrenor“, povestește cea mai bună jucătoare de tenis din lume. La vârsta de 14-15 ani a devenit jucătoare profesionistă. 

Dacă o pui să se descrie în două cuvinte, spune că e o fire am­bițioasă și încăpățânată şi muncește în fiecare zi. Recunoaşte că nu îi place când trebuie să joace seara şi încă simte presiunea publicului și a românilor din faţa televizoarelor. „Am renunțat să citesc presa, nu îmi face deloc bine, nu este ușor, este dreptul lor să comenteze“, preciza jucătoarea de tenis, într-un interviu. Pentru ea, unul dintre cele mai importante momente din carieră a fost cel de la Turneul Campioanelor din anul 2014, când a reușit să câștige meciul cu Serena Williams, pe care o consideră cea mai bună jucătoare a tuturor timpurilor.

Mesajul Corinei Crețu

Corina Crețu, comisar european pentru Politici Regionale, a primit un premiu special pentru buna reprezentare a României în Comisia Europeană. „Acest premiu mă bucură și, în același timp, mă obligă și mai mult în misiunea asumată la începutul mandatului. Politica regională reprezintă principala politică de investiții a Uniunii Europene. Prin intermediul fondurilor structurale au fost finanțate, de-a lungul anilor, zeci de mii de proiecte care au avut ca efect consolidarea creșterii economice și crearea de noi locuri de muncă. Prioritatea principală este ca, împreună cu autoritățile naționale, să sporim impactul politicii noastre pe teren pentru a genera creștere economică. În perioada 2007-2013, România s-a confruntat cu dificultăți, întârzieri în utilizarea fondurilor alocate de UE, în special din cauza unei capacități administrative deficitare, a unui număr insuficient de proiecte, a barierilor legislative și a întârzierilor în implementarea proiectelor. Cu toate acestea, fondurile UE au avut o contribuție importantă la îmbunătățirea vieții cetățenilor români. Au fost create peste 51.000 de locuri de muncă, au fost sprijinite peste 2.700 de IMM-uri, au fost deschise 893 de laboratoare noi de cercetare, circa 2.488 de școli și inspectorate școlare. Și exemplele pot continua. Mulțumesc revistei Capital pentru acest premiu“. 

Mesajul Ancăi Vlad

La Gala Capital, Anca Vlad a primit premiul pentru cea mai puternică femeie din antreprenoriatul românesc, compania ei fiind pe locul întâi în retailul farmaceutic.„Suntem mâdri că suntem învingători. Vă mulţumim pentru acest premiu și vă dorim realizări spectaculoase în noul an“, a fost mesajul antreprenoarei care deține grupul Fildas-Catena. Prin prisma afacerii pe care a dezvoltat-o, Anca Vlad ne-a vorbit, într-un interviu pentru Capital, despre „câteva dintre lecțiile învățate“. Așadar, printre „ingredientele succesului“, în general comune pentru femeile şi bărbaţii de afaceri, se numără unul pe care antreprenoarele îl acceptă mai greu, și anume „delegarea“. Cu alte cuvinte, aceasta punctează că, în momentul în care deleagă o sarcină, femeile, obsedate de perfecţiune, controlează excesiv, nu au încredere că va fi „ca înainte“ şi, uneori, timpul eliberat prin delegare este ocupat de nelinişte, o stare de spirit ce nu favorizează dezvoltarea. „Renunţarea la neîncredere şi perfecţionism este benefică dezvoltării afacerii. Alte ingrediente mai puțin agreate de femei sunt: contactele cu mediul de afaceri, cu asociaţiile profesionale sau patronale, participarea la conferinţe internaţionale. Toate aduc beneficii companiei proprii“, a adăugat fondatoarea grupului grupul Fildas-Catena.