Exportatorul de vinuri imbuteliate Halewood Romania si-a extins reteaua de distributie produselor in Statele Unite ale Americii. Principalul importator american al vinurilor este Tincknell&Tincknell Wine Sales, iar firma care ofera suportul de vanzari si marketing este Marketing Consultans, informeaza un comunicat al companiei.. Halewood exporta trei marci de vinuri in Statele Unite: Byzantium, Prahova Valley si Cherry Tree Hill.
“Au avut un succes formidabil Tamaioasa Romaneasca si Feteasca Neagra, precum si Pinot Grigio (Gri n.r.) care este cel mai in voga vin in SUA. Americanii au fost fascinati de vinurile Halewood si avem convingerea ca reprezentam cu succes Romania in aceasta piata. Se simte insa si nevoia unui suport national, al unui brand de tara, care sa consolideze eforturile pe care le facem pentru a duce dincolo de granite o imagine pozitiva, iar vinul nostru este cu certitudine o prezenta deja remarcabila”, spune Dan Muntean, director general al Grupului Halewood Romania.
Potrivit companiei, obiectivele pe termen mediu pentru viitoarele exporturi in SUA sunt si alte marci de vinuri din portofoliul Halewood, precum si versiunile premium ale vinurilor spumante Rhein Extra, obtinute dupa metoda traditionala.
Grupul Halewood Romania este membru al Halewood International LTD, care mai are subsidiare in Spania, Africa de Sud, China si SUA. Importul de vinuri din Romania a inceput in 1987, iar zece ani mai tarziu a fost infiintata prima subsidiara in Romania, aceasta devenind potrivit propriilor estimari, cel mai mare importator de vinuri romanesti in Marea Britanie.
Investitiile totale realizate de companie in Romania se ridica la zece milioane de euro. Halewood detine trei subsidiare in Romania pentru viticultura, vinificatie si comercializarea vinurilor, in care lucreaza peste 200 de specialisti.
Grupul Halewood Romania administreaza peste 400 de hectare de vie in trei regiuni viticole majore: Dealul Mare, Podisul Tarnavelor si Murfatlar. Productia medie anuala de vin se ridica la 42.000 de hectolitri, iar capacitatea de stocare totalizeaza 90.420 de hectolitri.
Sursa: Capital 01 Martie 2007