„Sărbătoarea de Halloween” („Ajunul Tuturor Sfinţilor”; sărbătoarea religioasă catolică „Solemnitatea Tuturor Sfinţilor” se prăznuieşte la 1 noiembrie); 

În Marea Britanie şi în Irlanda, obiceiurile populare legate de această sărbătoare creştină au fost influenţate de o veche sărbătoare celtică, ca şi de ajunul Anului Nou celtic şi anglo-saxon (31 octombrie).

Sărbătoare laică mai ales pentru copii, populară în SUA şi ţările anglo-saxone (în această „seară a vrăjitoarelor”, copii mascaţi în personaje „horror” colindă pe la casele oamenilor şi sunt răsplătiţi cu bomboane, covrigi sau nuci, pentru a alunga spiritele rele ale fantomelor.

 Adulţii se întâlnesc în diverse localuri sau cluburi, care, pentru o noapte, se transformă în adevărate spaţii ale magiei). De câţiva ani „Halloween” se sărbătoreşte şi în România.

La noi în țară, Haloween a luat amploare datorită existenței Castelului lui Dracula. De aceea, anul acesta se organizează Halloween Monster Party la Castelul Bran. Prețul unui bilet este de 329 lei pentru un week-end înspăimântător, într-o atmosferă de petrecere și groază. Perioada este 27 octombrie – 1 noiembrie și vei putea să vezi cele mai tari costume și să auzi cele mai înfricoșătoare povești.

Dacă dorești să mergi împreună cu familia sau cu prietenii, trebuie să știi că prețul de 329 lei include turul ghidat al circuitului Dracula, transport autocar și o noapte de cazare. De Halloween-ul acesta vizitează castelul bântuit de Dracula și tărâmurile despre care se spune că au fost bântuite de vrăjitoare și alte ființe malefice. Castelul ce a fost construit în secolul 13 leagă numele de povestea unui vampir.

Una dintre cele mai mari agenţii de turism de aventură din lume, va aduce la Bran 1.000 de americani, care au plătit 329 de dolari pentru a se distra o noapte în Castelul Contelui Dracula, dar şi pentru a vizita alte obiective din ţară, cum ar fi Biserica Neagră din Braşov sau Cetatea Poienari, una dintre principalele cetăţi ale lui Vlad Ţepeş.