"Faptul că tot mai mulţi români merg la universităţi din SUA înseamnă ceva. Faptul că în Seattle a doua cea mai vorbită limbă este româna nu este deloc întâmplător. Revenind la România, se observă din statistici că nu s-au făcut investiţii pentru a recupera decalajul dintre România urbană şi România rurală. Cred cu tărie, având în vedere potenţialul şi competenţele din România, că investiţiile axate pe educaţie şi îmbunătăţirea mediului de afaceri din România pot uşura viaţa tinerilor antreprenori şi aceste decalaje pot dispărea. Conducerea României mi-a cerut, de mai multe ori, să ne concentrăm energia pentru a promova investiţiile americane în România. De aceea, sunt foarte mândru că Google a investit din ce în ce mai mult în România, ultima iniţiativă fiind Atelierul Digital. Tinerii care vor avea acces la acest atelier vor spune prietenilor, cunoştinţelor despre acesta, iar ţinta anunţată de 30.000 de studenţi ce pot beneficia de avantajele atelierului se poate mări", a menţionat Klemm.
Google a lansat, marţi, programul educaţional "Atelierul Digital", un proiect care se adresează tinerilor şi care îşi propune să sprijine integrarea companiilor româneşti în economia digitală.
Iniţiativa, lansată în cursul anului trecut la nivel european, la Bruxelles, are la bază datele oficiale ale Comisiei Europene, conform cărora, în viitorul apropiat, 90% dintre slujbe vor necesita cunoştinţe digitale. De asemenea, forul european estimează că, până în 2020, un număr de 825.000 locuri de muncă vor fi neacoperite din cauza acestui decalaj.
Dan Bulucea, country director Google România, estimează că, până la finele anului, aproximativ 30.000 de studenţi români ar urma să beneficieze de avantajele "Atelierului Digital".
"Atelierul Digital" oferă pregătire în lumea digitală sub forma unor cursuri video gratuite, pe o gamă cuprinzătoare de domenii: de la cum să-ţi construieşti prezenţa online, la campanii de marketing în social media sau utilizarea mediul mobil pentru a atrage noi clienţi.
Utilizatorii pot alege o anumită temă pe care vor să se pregătească sau să urmeze întregul curs online. La final, pot alege să dea un test şi, dacă îl trec, vor primi o certificare din partea Google şi IAB Europe. Întregul curs cuprinde 89 de lecţii, împărţite în 23 de teme.
În 2015, Google s-a angajat să ofere gratuit pregătire în domeniul digital pentru un milion de persoane din Europa. În continuarea acestui angajament, Google a anunţat, recent, că va dubla acest efort şi va pregăti două milioane de europeni până în 2017.
Google va investi 42 milioane de euro, în 2016, pentru a creşte nivelul cunoştinţelor digitale la nivelul companiilor şi persoanelor din Europa, prin pregătirea unui număr şi mai mare de antreprenori şi studenţi. Programul 'Atelierul Digital' lansat marţi în România este parte din această iniţiativă. AGERPRES