Mai precis, este vorba dspre Ucraina care a decis prelungirea carantinării adaptive până la finalul anului în curs. Premierul Denis Șmîgali a declarat că această decizie vine în contextul în care situația epidemiologică se arată una dificilă.

„Guvernul de astăzi va prelungi carantina adaptativă până la sfârșitul acestui an”, a declarat Șmîgali marți la o ședință extraordinară a Cabinetului, citat de Interfax.

Ce reguli se impun

Premierul ucrainian a subliniat că sunt necesare noi reguli pentru ca numărul de pacienți bonavi de coronavirus să nu mai crească. Astfel, el este de părere că numărul de persoane care pot participa la un eveniment trebuie modificat.

În plus, evenimentele sportive vor putea avea loc dar fără spectatori.

„Calculele noastre arată că după concerte … numărul pacienților din regiuni a crescut semnificativ … În zona verde, se propune să se permită evenimente cu cel mult 50 de persoane (sub rezerva distanței sociale de 1,5 m și a regimului de mască) , în zona galbenă nu mai mult de 30 de persoane, în în zona portocalie nu mai mult de 20 de persoane ”, a spus premierul.

La capitolul educație, insituțiile de învățământ ar putea funcționa fie online, fie în regim mixt, în funcție de situația epidemiologică din zonă.

Guvernul ucrainian va recomanda instituțiilor de învățământ secundat general să stabilescă vacanțe în perioada 15-30 octombire. În plus, universitățile și școlile profesionale au recomandarea de a trece la învățământul la distanță în perioada 15 octombrie-15 noiembrie 2020.

Noi spitale pentru pacienții COVID-19

În urma unui număr record de infectări cu coronavirus, Ucraina a decis să deschidă mai multe spitale pentru a-i accepta pe bolnavii de COVID-19.

Guvernul a afirmat într-un comunicat că premierul Denys Smygal i-a ordonat ministrului sănătăţii Maksym Stepanov să înceapă pregătirile pentru extinderea numărului de spitale pentru cazurile de coronavirus deoarece peste 20.000 din cele 31.927 de paturi sunt deja ocupate în ţară.

Ministrul a declarat că cel puţin 900 de pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus au fost internaţi zilnic în spitale iar în anumite regiuni gradul de ocupare era de 100%