Este haos pe Autostrada Soarelui. Mii de români vin pe litoral. Potrivit ultimelor informații transmise de Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române sâmbătă dimineața, încă de la ora 7.00, traficul era extrem de aglomerat pe sensul către mare.
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române vine cu precizări de ultimă oră. Potrivit sursei citate, în cursul zilei de sâmbătă dimineața, la ora 7.00, pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe sensul către litoral valorile de trafic sunt intense, fără probleme majore de fluență.
Totodată, pentru a defluidiza traficul, polițiștii le reamintesc tuturor șoferilor prin staţia de taxare de la Fetești se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS.
Comisarul şef Cătălin Bocai, de la Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a făcut o serie de precizări importante în acest sens. Acesta susține că la podul de la Fetești la plata taxei de pod este cea mai mare aglomerație, dar și pe drumul național 39 Constanța-Mangalia.
„Şi la această oră, traficul rutier este intens pe Autostrada A2, pe senul de mers către litoral, însă nu sunt înregistrate probleme majore în ceea ce privește fluența traficului. Se circulă în coloană, la intrarea în autostrada A2.
În zona kilometrului 144 Fetești, unde se plătește taxa de pod, precum și la ieșirea de pe autostradă și intrarea în drumul național 39 Constanța-Mangalia. Precizăm că pe drumul național 39 se circulă în coloana, pe raza stațiunii Eforie Nord și Eforie Sud. În ambele sensuri, cu viteză redusă”, a declarat Cătălin Bocai, sâmbătă, la Antena 3.
Recomandări pentru șoferi
Pentru a fi evitate accidentele rutiere, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să respecte mai multe reguli importante precum:
- să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;
- să respecte limitele legale de viteză;
- să folosească luminile de întâlnire;
- să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;
- să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;
- să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;
- să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;
- în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.