Un cunoscut medic avertizează! A crescut numărul de probleme respiratorii la cei mici: Lucrurile sunt mult mai serioase
Medicii din România avertizează, din nou, cu privire la o explozie a cazurilor de infecții respiratorii în rândul celor mici. Medicul Egri Eduard a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care spune că a observat o nouă creștere a infecțiilor respiratorii superioare și inferioare la copii, subliniind că ”încet-încet s-a instalat haosul”.
De asemenea, el a venit cu un avertisment și spune că situația este complicată, în timp ce îi critică pe cei care iau decizii fără a se informa.
„Din teren, lucrurile sunt mult mai serioase decât de pe un scaun ergonomic din piele sintetică”, scrie medicul Egri Eduard pe rețeaua de socializare.
Cabinetele medicale sunt suprasolicitate
El a continuat prin a spune că se confruntă cu un număr mare de copii cu probleme respiratorii, subliniind, de asemenea, că spitalele și cabinetele medicale nu mai fac față.
„La copii, constat o explozie de infecții respiratorii superioare și inferioare, unele soldate cu insuficiență respiratorie acuta, multe spitale pediatrice bănuiesc că sunt la capacitate maximă.
Cabinetele medicale sunt suprasolicitate, birocrația fură timp masiv, legislația medicală se modifică la două zile, în nici un caz în funcție de factori medicali ci de directive din alte sfere, astfel nici medicul curant, nici pacientul nu mai înțelege nimic”, mai spune medicul Egri Eduard.
În urmă cu o lună, același medic spunea că o să fie haos în ceea ce privește acest aspect, iar atunci oamenii l-au ”bălăcărit”.
Boala care face ravagii în rândul copiilor
Într-o postare pe pagina personală de Facebook, medicul pediatru Mihai Craiu trage un semnal de alarmă în legătură cu o boală care face ravagii în rândul celor mici. Mai exact, este vorba despre sindromul inflamator multisistemic, afecțiune care afectează tot mai mulți copii în ultima perioadă.
Potrivit medicului, copiii care au trecut prin COVID nu mai pot să revină la sănătatea pe care o aveau înainte de infectare.
”În timp ce unii „șugubeți” iau în zeflemea severitatea, impactul sau chiar existența infecției cu SARS-CoV-2, experții din toată lumea se adună pentru a descrie problemele, pentru a schimba experiențe și a căuta alinare pentru cei care, odată trecuți prin maladia COVID-19, nu și-au mai revenit la echilibrul existent (în sănătatea lor, în anii anteriori bolii).
Colocvial acest scenariu se numește Long-COVID iar științific se utilizează termenul de PACS (post-acute coronavirus disease 2019 (COVID-19) syndrome)”, scrie medicul.
El a mai adăugat că în cazul adulților, o bună parte dintre aceștia au raportat simptome și după o lună de la debut, printre care se numără oboseala, dar și manifestările neurologice.