Importatorul motocicletelor Harley-Davidson şi Buell în România, Automotive Trading Services urmăreşte comercializarea a peste 50 de unităţi în acest an şi menţinerea cifrei de afaceri înregistrată în 2008, a declarat, pentru Capital Online, directorul de vânzări Harley-Davidson Bucureşti, Marcel Chiva.

Mai mult, din vara acestui an, compania va demara un program buy-back pentru motocicletele Harley-Davidson comercializate direct, urmând ca ulterior, acesta să fie extins şi pentru motocicletele care nu au fost cumpărate de la Automotive Trading Services.

„Sperăm ca şi în acest an să ajungem la o cifră de afaceri simulară cu cea înregistrată în 2008, pentru că activitatea desfăşurată pe segmentul accesoriilor şi al accesoriilor vestimentare va creşte”, a adăugat Chiva.

Potrivit acestuia, deşi în primul trimestru al anului au fost livrate numai şapte motociclete (în scădere cu 50% faţă de T1 2008), compania beneficiază acum de avantajul noii serii de modele „Dark Custom” de la Harley-Davidson şi al gamei reînnoite „Lightning” de la Buell.

0-28738-capital0001iron883.jpg„Deşi livrările au scazut în prima parte a anului, avem în continuare comenzi. Printre cele mai căutate modele de motociclete se numără Harley-Davidson Iron 883*, din seria Dark Custom, motocicletă prezentată la Salonul de la Romexpo şi al cărui preţ este de 6950 euro fără TVA”, a precizat Chiva.

Automotive Trading Services a înregistrat vanzări în valoare de un milion de euro anul trecut pe piaţa românească. Toate motocicletele comercializate în 2008 beneficiază de doi ani garanţie, fără limită de kilometri.

Deşi ţinta de vănzări pentru tot anul este de asemenea mai mică faţă de 2008 (n.r. 67 unităţi), Marcel Chiva a explicat că în condiţiile scăderii cu circa 20% a pieţei de motociclete în România, acesta va fi un rezultat bun.

„Sperăm ca prin aceste rezultate să ne menţinem pe podium în ceea ce priveşte motocicletele cu o capacitate cilindrică mai mare de 650 cc. Anul trecut ne-am situat pe locul trei la acest capitol, cu o cotă de 13% în acest segment care ne interesează pe noi” a adăugat directorul de vânzări Harley-Davidson Bucureşti.

De asemenea, Marcel Chiva a declarat că în primul trimestru al acestui an, piaţa motocicletelro noi a căzut cu 20 – 25%, în principal din cauza dificultăţilor de obţinere a finanţărilor pentru leasing.

Potrivit lui Chiva, în prezent circulă aproximativ 500 de motociclete Harley-Davidson pe şoselele din România, dintre care 150 au fost comercializate de Automotive Trading Services, începând cu luna august 2007.

Perioada de aşteptate la achiziţia unei motociclete noi Harley-Davidson sau Buell variază între o zi şi opt săptămâni. „Dacă motocicleta se află în stocul nostru, ea poate fi cumpărată pe loc. Dacă nu, perioada de aşteptare este mai mare, circa 15 zile lucrătoare pentru a fi adusă din Belgia, iar dacă nici aici nu este disponibilă, o putem aduce direct din SUA, într-un interval de până la opt săptămâni. În România avem un stoc de aproximativ 30 de unităţi”, a mai spus Marcel Chiva.

 * Modelul Iron 883 a fost prezentat în premieră la Salonul Moto din Washington, la sfârşitul lunii ianuarie 2009.