Producatorul american de motociclete Harley Davidson si-a inaugurat propriul muzeu in Milwaukee, SUA, printr-o investitie de 75 milioane de dolari.

“Din mai multe puncte de vedere istoria Harley Davidson oglindeste istoria SUA” a declarat Rebecca Bortner, purtatorul de cuvant al companiei. “Harley are o istorie de 105 ani si a trecut prin multe perioade dificile: recesiuni, razboaie, piederi si castiguri. Cred ca americanii au de ce sa se mandreasca cu Harley” a adugat aceasta.

Cel mai mare producator de motociclete din SUA se afla in acest moment in topul Fortune 500, cu afaceri de 6 miliarde anual, si are peste 1 milion de membrii in Clubul Detinatorilor de Harley, sau Harley Owners Group (HOG).

Muzeul are circa 130.000 de metri patrati si va gazdui peste 400 de motociclete. Reprezentantii muzeului estimeaza ca vor avea anual peste 350.000 de vizitatori din toata lumea.

Printre motocicletele expuse in muzeul Harley Davidson se numara atat modele de colectie, cum ar fi ca care a apartinut lui Elvis Presley cat si prima bicicleta dotata cu un motor in miniatura, dar si modelele noi.

Sursa: Washington Post