Harta adăposturilor antiatomice. Aplicația pe care toți românii trebuie să o aibă

Sursa: Dreamstime

Pe fondul ultimelor discuții la nivel mondial cu privire la o eventuală folosirea armelor nucleare în conflictul din Ucraina, un programator român a decis să realizeze o aplicație care permite identificarea adăposturilor atomice din România.

Aplicația care îți arată exact cel mai apropiat adăpost antiatomic. A fost realizată de un român

Un tânăr programator din România a realizat o aplicație prin care se poate localiza, în timp real, cel mai apropiat adăpost antiatomic.

De asemenea, aplicația oferă informații despre adăpostul antiatomic din apropierea domiciliului, dar și despre celelalte adăposturi.

Utilizarea aplicației este gratuită și poate fi accesată la adresa https://adapostulmeu.ro.

Aplicația este ușor de utilizat și conține peste 4.500 de adăposturi de protecție civilă din

Unde te ascunzi în caz de război

Fiind în imediata apropiere a Ucrainei, România trebuie să se pregătească foarte bine pentru o posibilă escaladare a situației. Chiar dacă statul, în primă fază, trebuie să se asigure de securitatea țării, este important ca oamenii să știe ce să facă în caz de pericol.

Așadar, în cazul în care România este atacată pe cale aeriană, trebuie să ținem minte că există buncăre pe tot teritoriul țării unde ne putem ascunde.

Cu toate că pe teritoriul țării există astfel de adăposturi, ele nu au o capacitate foarte mare, în timp ce majoritatea oamenilor nici nu știu de existența lor.

Potrivit listei, județul Ialomița are cele mai puține buncăre – 13 la număr: trei în Urziceni, cinci la Slobozia, trei la Feteși și două în Țăndărei. Bărbulești, Fierbinți Moldoveni și Dridu, aflate la depărtate de București, nu au niciun loc pentru a adăposti oameni în caz de urgență.

Vrancea are tot 13 buncăre: unul în Focșani, trei în Adjud și unul în Panciu. Alba are 15 buncăre, iar Călărași 23. Lista mai scoate la iveală că Hunedoara ar avea 25 de buncăre.

Capitala are peste 1.000 de adăposturi

În ceea ce privește Bucureștiul, aici avem 1171 de refugii în caz de atac, ele fiind împărțite în funcție de sector. Așadar, avem:

  • Sectorul 1 – 163 de adăposturi
  • Sectorul 2 – 344 de adăposturi (este sectorul cu cele mai multe buncăre din Capitală)
  • Sectorul 3 – 140 de adăposturi
  • Sectorul 4 – 167 de buncăre
  • Sectorul 5 – 57 de adăposturi (pentru aproximativ 270 de mii de locuitori)
  • Sectorul 6 – 294 de refugii

Lista arată că există cartiere cu probleme în Capitală, precum Crângași care are un singur adăpost.