Atlasul Digital al României se remarcă prin rapiditatea update-urilor realizate, aducând în plus faţă de ediţia precedentă, RO.A.D.2012.30, peste 17.241,53 de kilometri de drumuri, acoperirea în teritoriu ridicându-se la un total de 267.261,99 km de căi de comunicaţii, cu acoperire îmbogăţită în judeţele Vaslui, Iaşi, Caraş-Severin şi Hunedoara. Numărul de informaţii de tip punct de interes  se ridică în această ediţie la 314.941, împărţite în 437 de categorii.

RO.A.D2012.40 este singura hartă de navigaţie din lume care combină detalii topo cu o structură de drumuri rutabilă, la nivel inclusiv de drumuri de pământ şi poteci, cu adrese poştale de o precizie neegalată, oraşe cu blocuri 3D şi modele minuţios realizate la construcţii vechi, de patrimoniu, sau noi, definitorii pentru peisajul urban actual. Actualizările la hartă sunt constante şi consistente de la o ediţie la alta şi sunt documentate în Jurnalul Hărţii, în care sunt trecute contribuţiile şi autorii acestora, datele la care s-au efectuat precum şi denumirile localităţilor şi planşelor afectate.

Faţă de hărţile standard de pe piaţă, Atlasul Digital al României are un grad de actualitate fără egal, în această ediţie aflându-se în premieră autostrada A3 între Bucureşti şi Ploieşti cu legătura de la Snagov, autostrada A2 completă, inclusiv segmentul Cernavoda-Medgidia cu legătura de la Valea Dacilor, continuarea centurii A4 și legătura la A4 din Ovidiu, pasajul subteran Ştefan Guşe-Oituz din Bacău, pasajul rutier suprateran din Craiova, pasajul subteran de acces la Prisma-Hornbach de pe DN1 din Baloteşti, pasajul subteran de acces la Carrefour Tom din Ovidiu, podul rutier nou peste Cibin din Sibiu, străpungerea Popişteanu Cristian din Bucureşti, accesul la centrele comerciale Maritimo din Constanţa şi Lidl din Fălticeni, legătura Coresi din Braşov precum şi multe cartiere rezidenţiale de dată recentă (cartierul A.N.L. Henri Coandă, zonele rezidenţiale FeliCity, Upground, Quadra Place, Greenfield Residence, etc. din Bucureşti, Militari Residence din Roşu, Ibiza Sol, Ibiza Golf si Oxford Gardens din Voluntari, etc.), sensuri unice şi 38 (treizecişiopt) sensuri giratorii apărute între timp.

Galeria modelelor 3D s-a îmbogăţit cu reprezentarea detaliată a bisericii evanghelice fortificate din Biertan. Graniţele, componenţa şi denumirile parcurilor şi rezervaţiilor naturale din România au fost şi acestea reactualizate după cele mai noi limite publicate de Ministerul Mediului în 2011.

Pasionaţii de istorie vor descoperi în această ediţie în premieră elementele de detaliu ale cetăţii de epoca fierului de la Herneacova, ale aşezărilor fortificate e-neolitice ale Culturilor Precucuteni de la Târpeşti – Râpa lui Bodai, Culturii Cucuteni de la Ruginoasa – Dealul Drăghici, Culturii Vădastra de la Vădastra – Dealul Cişmelei, Culturii Ceramicii Liniare de la Isaiia – Balta Popii, ale cetăţii de epoca bronzului şi dacică de la Năeni – Zănoaga, ale cetăţilor dacice de la Pietroasele – Gruiu Dării şi de la Todireşti – La Şanţuri.
Dispunând de un concept original, cu actualizări trimestriale, rodul muncii pasionaţilor şi specialiştilor din echipa Proiectului România Digitală (www.romaniadigitala.ro), Atlasul Digital al României este opţiunea profesioniştilor din toate domeniile şi unealta preferată de navigaţie a pasionaţilor de drumeţii în aer liber.

Ediţia actuală are 484 MB mărime şi rulează exclusiv pe echipamente de navigaţie Garmin.