Potrivit poliţiei din statul Victoria, în ultimele săptămâni unii şoferi care au încercat să ajungă în micul oraş Mildura au fost, în schimb, trimişi de hărţile Apple "în afara drumurilor bătute", în mijlocul unui parc naţional. "Poliţia este foarte îngrijorată, pentru că nu există aprovizionare cu apă în parc, iar temperaturile pot ajunge la 46 de grade Celsius, ceea ce le-ar putea pune viaţa în pericol", indică într-un comunicat forţele de ordine australiene.

Testele făcute de autorităţi arată că aplicaţia cu hărţi rutiere a Apple plasează Mildura în centrul parcului naţional Murray Sunset, la 70 km de poziţia sa reală. Cel puţin cinci şoferi au fost salvaţi după ce urmaseră indicaţiile eronate ale iPhone-ului lor.
"O persoană a pierdut semnalul la telefonul său, a rămas blocat şi a trebuit să meargă 24 de ore până într-un loc unde i-a revenit semnalul. Am putut apoi să mergem şi să-l salvăm’, a afirmat şeful poliţiei din regiune. Dacă este o zi în care temperaturile urcă până la 45 de grade, puteţi muri", a avertizat el pentru postul public ABC.

"Este o situaţie periculoasă şi le cerem oamenilor să nu mai utilizeze noua aplicaţie cu hărţi rutiere de pe iPhone-ul lor dacă merg din sudul Australiei la Mildura", situat la circa 500 km nord-vest de Melbourne, a adăugat acesta.

Apple nu a comentat cazul, repetând că face tot posibilul pentru a corecta cât mai repede erorile din aplicaţia sa, care poate fi utilizată pe iPhone 5.

Aplicaţia Apple Maps a intrat sub tirul criticilor de la lansarea sa, în luna septembrie, din cauza multiplelor erori. Internauţi din toată lumea s-au plâns de greşeli precum oraşe sau drumuri dispărute, plasate sau identificate greşit.
Sursa: Agerpres