În acest context, directorul executiv al BAA, Colin Matthews şi-a exprimat temerea că marile linii aeriene internaţionale îşi vor transfera birourile din Londra la Paris, Frankfurt sau Amsterdam, lasând Heathrow ca o ”ramură” în reţeaua aviatică din lume. El insistă asupra construirii celei de-a treia piste, întrucât aeroportul internaţional din Londra funcţionează în prezent la capacitate maximă şi nu poate să-şi mai extindă activitatea în actualele condiţii.

Premierul David Cameron a exclus însă o extindere a aeroportului Heathrow, menţionează publicaţia amintită. BAA şi marile companii aeriene consideră ca devastatoare consecinţele economice pentru Marea Britanie în cazul decăderii temporare a aeroportului Heathrow la statutul de ‘însemnătate locală’, în timp ce primarul conservator al Londrei, Boris Johnson, insista asupra a patru piste. ‘Dacă nu vom acţiona, numărul destinaţiilor şi frecvenţa curselor vor scădea treptat’, avertizează Colin Matthews.

Directorul executiv al British Airways IDG, Willie Walsh, şi-a exprimat sprijinul pentru construcţia unei a treia piste.’Nu am văzut nicio dovadă ca guvernul să acorde vreo importanţă aviaţiei Marii Britanii. Restul lumii se preocupă de infrastructură pentru a putea dezvolta economia, în timp ce Marea Britanie face contrariul. Avem nevoie ca guvernul să acţioneze, ceea ce nu se vede. Mă tem pentru viitor’, a spus el.
Cabinetul de miniştri britanic are în pregătire o nouă rundă de dezbateri privind situaţia aviatică din ţară, însă, potrivit The Telegraph, construcţia unei a treia piste la Heathrow nu este luată în discuţie

Săptămâna trecută, Terminalul 5 de pe aeroportul Heathrow (TV) din Londra, terminalul principal al British Airways, a fost votat “cel mai bun terminal din lume” de către pasagerii curselor aeriene, în cadrul evenimentului World Airport Awards (Premiile Aeroporturile Lumii), organizat de Skytrax, o companie independentă de sondaje de opinie, premiile se decernează în funcţie de rezultatele obţinute în urma consultării a 12 milioane de pasageri, timp de mai bine de 10 luni, despre 388 de aeroporturi.