Heineken îşi închide afacerile în Rusia. Ce decizie au luat rivalii de la Carlsberg

Sursa: Dreamstime

Ruşii au fost loviţi pe multe direcţii, atunci când a venit vorba despre sancţiunile impuse Moscovei. Cea mai recentă lovitură vine din partea cunoscutului producător de bere Heineken.

Federaţia Rusă continuă să resimtă sancţiunile impuse de către Occident!

Heineken renunță la afacerile din Rusia!

Astfel, recent, cel mai sonor nume la nivel mondial care a anunţat că va renunţa la afacerile sale din Rusia este Heineken.

Compania olandeză producătoare de bere a anunţat că “nu mai este sustenabil și nici viabil” să continue afacerile în Rusia, transmit jurnaliştii de la Sky News.

Această poziţie luată de Heineken vine după ce, anterior, compania transmisese că va înceta să producă și să vândă berea sa în Rusia, dar și nu va mai accepta niciun beneficiu financiar.

Gigantul Heineken producea trei mărci de bere în Federaţia Rusă, respectiv Botsjkarev, Ochota și Tri Medvjedja.

Carlsberg continuă să vândă bere în Rusia, însă numai sub marca Baltika

Pe de altă parte, rivalul danez Carlsberg continuă să vândă bere în Rusia sub marca Baltika.

Baltika este cel mai mare producător de bere din Rusia, deţinut de compania de Danemarca.

Oficialii Carlsberg au transmis, la începutul lunii martie, că a început o revizuire strategică și că suspendă fabricarea în Rusia a mărcii de bere cu același nume.

Când ar putea scăpa Rusia de sancţiunile impuse în urma invaziei din Ucraina?

În altă ordine de idei, duminică, ministrul britanic de Externe a vorbit despre momentului în care ar putea fi ridicate sancţiunile impuse Rusiei.

Liz Truss a afirmat că asta s-ar putea petrece după ce Rusia se angajează să respecte o încetare totală a focului şi îşi retrage trupele.

„Sancţiunile vor dispărea doar cu un acord total de încetare a focului şi retragerea (trupelor), dar şi cu angajamentul de a nu mai comite agresiuni” împotriva Ucrainei, a declarat ministrul britanic de Externe pentru Sunday Telegraph.

Liz Truss a adăugat totuşi că sancţiunile ar putea fi reimpuse în cazul unei noi agresiuni.

O poziţie similară a avut recent şi şeful dipomaţiei americane, Antony Blinken.

Sancţiunile împotriva Rusiei „nu au fost concepute pentru a fi permanente”, a afirmat acesta, precizând că ele ar putea dispărea dacă Moscova îşi schimbă atitudinea.