În așteptarea privatizării, managementul Poștei Române construiește strategii care să o transforme în „ceva mai profitabil“. Și nu este deloc o sarcină ușoară, dacă se ia în calcul faptul că, în luna mai, până la expirarea termenului-limită, niciun investitor nu a cumpărat caietul de privatizare. Una dintre aceste strategii se referă la impunerea PrioriPost pe piața furnizorilor de servicii de curierat rapid, în rând cu FAN Courier, TNT și toți ceilalți mari operatori. „PrioriPost are capacitatea să devină, pentru Poșta Română, ceea ce este acum DHL pentru Deutsche Post“, face o scurtă precizare Octavian Bădescu, numit recent director al diviziei de livrări rapide a Poştei Române, prin programul „CEO Privat la Stat“. Cu paranteza că acesta s-a format ca antreprenor, în ultimii ani, pornind de la Alo Curier, unde a fost director general și acţionar minoritar și culminând cu Sameday Courier, companie pe care a înființat-o în 2007.
„Nu am renunțat la antreprenoriat pentru a mă angaja la stat, ci cred că implementarea unor abordări și mentalități antreprenoriale poate aduce beneficii și în cazul unor companii cu acționariat majoritar de stat. E clar însă că sunt medii diferite. Din exterior, lucrurile sunt percepute ca fiind mai simple, iar multe lucruri bune din interior nu traspar și nu sunt ușor de bănuit la o companie de stat“, detaliază Bădescu.
Așa că, într-o piață de curierat estimată la peste 250 milioane de euro, cu lideri detașați precum FAN Courier, nu-i deloc simplu pentru un jucător să se repoziționeze după ani de zile în care a pierdut din cota de piață. Cu atât mai mult cu cât planurile prezentate de noul manager al PrioriPost țintesc afaceri de 30 milioane de euro în patru ani, pe acest segment, față de 10 milioane de euro, cifra așteptată anul acesta pentru PrioriPost.
Un vis îndrăzneț, dar nu imposibil. Piața dă semne de revenire, pentru anul acesta fiind estimată o valoare mai mare decât cea înregistrată în 2008: „până la 260 milioane de euro“, punctează reprezentanții FAN Courier, cu mențiunea clară că investițiile în curierat sunt acum un „business foarte atractiv“, inclusiv pentru marile companii din Europa. De altfel, toți marii jucători sunt deja în România la nivel de reprezentanţă, în afară de FedEx.
Pe acest lucru mizează și Octavian Bădescu atunci când afirmă că va duce PrioriPost în topul jucătorilor din piața de curierat. Ceea ce va ajuta, cu siguranță, și la trecerea Poștei Române în curtea unui mare investitor privat. „Acum, foarte important este ca Poșta să nu mai aibă pierderi, mai ales că acestea sunt acoperite de către contribuabili. Restructurarea și transformările trebuie, oricum, să aibă loc, iar PrioriPost este o componentă importantă în acest demers“, punctează Bădescu.
El a precizat că s-au purtat discuții cu jucători relevanți la nivel mondial din industrie, referitoare la „structurarea unei entități de acest tip“, pe segmente de business bine conturate și eficiente.
Va reuși Poșta Română să iasă din hăul în care se află? Între 2009 și 2012, compania a acumulat pierderi de 532,9 milioane de lei. Așadar, ultimul an în care compania a obținut profit a fost 2008. Atunci, Poșta și-a propus venituri de 1,467 miliarde de lei, ajungând, însă, la 1,459 miliarde de lei. Un an mai târziu, a început declinul: bugetul a fost construit pe un profit brut de 4,88 milioane de lei, la venituri totale de 1,544 miliarde de lei. Până la finalul anului, operatorul național de servicii poștale a înregistrat pierderi brute de 181,5 milioane de lei, la venituri totale de 1,5 miliarde de lei. Și tot așa, pe pierderi, a ținut-o, până anul trecut.

53 milioane de lei este valoarea pierderilor pe care Poșta Română le-a înregistrat în 2013; inițial, compania estimase un profit brut de 2 milioane de lei

Pe scurt despre poșta română

1,256 miliarde de lei reprezintă valoarea veniturilor bugetate în 2013, urmând să încheie anul pe zero;

180 de zile vor fi necesare pentru restructurare; ofertele pentru privatizare vor putea fi depuse pană în iunie 2014;
4.500 de angajați vor fi disponibilizați, prin programul de restructurare, începând cu luna iulie;

32.887 de salariați erau înregistrați la finele anului trecut, față de 35.576 câți erau în 2008.