Multe companii importante sunt interesate de achiziţionarea companiei elene, inclusiv Bpos (Belgia) şi PostNL (Olanda) dar şi grupuri din Grecia, cum ar fi ACS, Speedex SA şi Star Investments, susţine Naftemporiki.

Comisia Europeană a aprobat un ajutor de 52 de milioane de euro acordat de Grecia pentru Hellenic Post, pentru a contribui la finanţarea modernizării serviciilor poştale publice până în anul 2021, prin care se extind aceste servicii pe întregul teritoriu al Greciei.

Ministrul elen de finanţe, Yannis Stournaras, a promis în primul său discurs de la preluarea funcţiei, în iulie, că va implementa reformele şi programul de privatizare, pentru ca Grecia să-şi recâştige credibilitatea în faţa creditorilor internaţionali.

Din cauza întârzierii cauzate de repetarea alegerilor, Grecia nu va îndeplini obiectivul de a obţine din privatizări suma de 3,2 miliarde de euro în acest an, iar privatizarea unor companii, cum ar fi DEPA – firma care gestionează livrările de gaze naturale ruseşti spre piaţa elenă, DESFA – compania care operează reţeaua de gazoducte din Grecia, rafinăria Hellenic Petroleum şi OPAP (societatea de pariuri sportive), va fi amânată pentru anul viitor.

Potrivit acordurilor de asistenţă convenite cu UE şi FMI, Grecia s-a angajat să strângă 19 miliarde de euro din privatizări până în 2015 şi în acest an a strâns doar 1,5 miliarde de euro.
Sursa: Agerpres