‘Investiţia totală în construirea celei de-a treia fabrici de adezivi deţinută de Henkel România este de 10 milioane de euro, dintre care trei milioane de euro provin din accesarea fondurilor structurale. Proiectul este cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, iar finanţarea nerambursabilă acordată constituie ajutor de stat’, a precizat Şutru.

Programul pentru creşterea competitivităţii este unul dintre cele mai solicitate, a declarat directorul Departamentului de Implementare de la Autoritatea de Management, Mihaela Manolescu. Calitatea proiectelor a crescut, ceea ce a permis ca din totalul de 154 de proiecte depuse, 78 să întrunească peste 80 de puncte, iar 30 peste 90 de puncte, cel depus de Henkel fiind apreciat cu 98 de puncte.

‘Fondurile europene obţinute vor fi utilizate pentru construcţia fabricii şi achiziţionarea utilajelor’, a declarat Şutru, care a adăugat că suprafaţa viitoarei unităţi de producţie va fi de 36.000 de metri pătraţi.

Producţia de adezivi Ceresit va începe la Roznov în 2012, noua fabrică va avea o capacitate de 200.000 de tone de adezivi anual şi va duce la crearea unui număr de 72 de locuri de muncă.

Henkel deţine în acest moment în România două unităţi de producţie pentru adezivi de construcţii, lângă Bucureşti, în comuna Pantelimon şi la Câmpia Turzii (judeţul Cluj), iar valoarea totală a investiţiilor în capacităţi de producţie locale depăşeşte suma de 30 milioane euro.

Înfiinţată în 1994, ca filială a companiei Henkel Central Eastern Europe, Henkel România are în prezent 490 de angajaţi, iar portofoliul său cuprinde produse cosmetice, detergenţi, adezivi comerciali şi profesionali până la tehnologii.

În cei 17 ani de la înfiinţarea sa în România, Henkel a lansat cu succes pe piaţa românească detergenţii Persil, Pur, Rex, Perwoll, Silan, Somat, Clin, Bref, cosmeticele Fa, Palette, Taft, Gliss, Schauma, Brillance, Syoss, Hattric, Vademecum şi adezivii Ceresit, Thomsit, Moment, Super Attak, Loctite şi Teroson.

Henkel are peste 48.000 de angajaţi la nivel global şi a raportat în anul fiscal 2010 venituri de 15.092 miliarde de euro şi un profit operaţional ajustat de 1.862 miliarde euro.