Constructorul japonez Toyota va lansa anul viitor a treia generatie a modelului hibrid Prius, cel mai probabil la Salonul Auto de la Detroit, care va avea loc in luna ianuarie.

Mai mult, potrivit ultimelor rapoarte ale companiei, ultima generatie a lui Prius va fi insotita la Detroit de un al doilea model hibrid al carui nume nu a fost facut inca public. Noul model va fi construit la fabrica din Fukuoka, iar potentialul de vanzare ar putea fi de 100.000 de unitati pe an.

Noul hibrid va fi mai mare si mai puternic decat Prius si cel mai probabil va avea un motor cu o capacitate cuprinsa intre 2.2 si 2.5 l. Potrivit unei publicatii japoneje, o versiune restilizata a acestui hibrid va fi comercializat si sub marca Lexus.

La fabrica din Fukuoka sunt fabricate in prezent modelele Toyota Harrier si Lexus RX, precum si Highlander (Kluger). Tinandu-se cont insa de declinul vanzarilor SUV-urilor, Toyota se pregateste sa reutileze liniile de productie ale acestei fabrici, pentru a putea fi construite mai multe modele hibrid, cu un consum redus de combustibil.

Sursa: Motor Authority