Așadar, începând de luni seara, 19 iunie, Hidroelectrica a început să emită facturile pe luna ianuarie a acestui an.

„De luni seara, au început să fie emise facturile pentru luna ianuarie 2023, după ce au fost necesare ajustări complexe de soft pentru adaptarea la modificările legislative ale lunii anterioare (decembrie)”, a declarat joi consilierul președintelui directoratului Hidroelectrica, Bogdan Buciu, pentru antena3.ro.

Hidroelectrica a început să emită facturile pentru luna ianuarie 2023

Scadența facturilor emise pentru ianuarie 2023 este începutul lunii august.

Cu câteva luni în urmă, Hidrolectrica a anunțat, în legătură cu plata în rate a facturilor, că dacă suma de plată este prea mare, clienţii pot achita factura și în rate, însă trebuie să depună o cerere.

Factura trebuie trimisă la adresa de mail esalonari@hidroelectrica.ro. Poate fi, de asemenea, depusă în format fizic la sediile sucursalelor Hidroelectrica precum și la sediul central. Plata se va face în maxim șase rate lunare.

Facturile pe luna decembrie 2022 au fost emise spre finalul lunii mai

Facturile anterioare ale clienților Hidroelectrica, pe luna decembrie a anului trecut, au început să fie emise la sfârșitul lunii mai.

„Este o lună (mai 2023 – n.red) în care s-au produs modificări legislative ale căror prevederi presupun update de soft, e vorba de implementarea prevederilor legii nr. 357/2022. Estimăm că de săptămâna viitoare am putea începe emiterea facturilor pentru luna decembrie”, a declarat, joi, Bogdan Buciu, consilier al președintelui directoratului Hidroelectrica.

Facturile de la Hidroelectrica pe luna noiembrie 2022 au început să fie emise din 2 mai.

Hidroelectrica are în prezent peste 500.000 de clienţi. Facturile Hidroelectrica pot fi plătite într-un interval destul de larg, de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități.

Facturile pentru luna august 2022 au fost emise la începutul lunii aprilie a acestui an

La începutul lunii aprilie, Hidroelectrica a anunțat că a început să emită facturile aferente lunii august 2022. De asemenea, reprezentanții companiei au scris într-o postare realizată pe Facebook că îi încurajează pe clienți să semnaleze eventualele neconformități constatate, astfel încât acestea să fie remediate.

Aceștia au anunțat atunci că Hidroelectrica lucrează împreună cu dezvoltatorii de soft pentru actualizarea soldurilor clienților.