‘Managementul privat va fi introdus pentru început la companiile Hidroelectrica, Romarm şi Oltchim şi va urma şi Electrica furnizare’, a afirmat Bode.

Preşedintele Traian Băsescu afirma în urmă cu trei zile că procesul de a aduce management privat la companiile de stat este în grafic şi că, probabil, în această primăvară vor începe concursurile.

‘La ultima evaluare, Fondul a constatat că pregătirea licitaţiilor este în graficul stabilit. (…) În această primăvară, încep concursurile. Nu ştiu data exactă (…). Procesul continuă, da. Este în grafic, aşa cum a afirmat-o şi Jeffrey Franks (şeful misiunii FMI – n.r.) la sfârşitul misiunii de evaluare’, a spus Băsescu, duminică, la Pro Tv.

Potrivit Memorandumului Tehnic convenit cu FMI companiile Poşta Română, CFR Marfă, Oltchim sau TAROM ar fi trebuit să beneficieze de management privat până la sfârşitul lunii ianuarie 2012. De asemenea, un management privat va fi soluţia de eficientizare şi pentru alte companii de stat, precum SN a Lignitului Oltenia, Electrica Furnizare, Hidroelectrica, Romarm aparat central, Nuclearelectrica, Transgaz, Transelectrica şi Romgaz.