Hidroelectrica vrea să împrumute anul viitor 700 milioane lei (circa 165 milioane de euro), din care cea mai mare parte a sumei, de 150 milioane euro, printr-un credit sindicalizat. Fondurile urmează să fie utilizate pentru investiţiile planificate în 2010, a declarat directorul general al companiei, Mihai David pentru agenţia Mefdiafax.

Potrivit directorului Hidroelectrica, investiţiile planificate pentru 2010 vor fi acoperite din fonduri proprii (800 milioane lei) şi credite (700 milioane lei).

David a arătat că, spre deosebire de acest an, când au fost atrase mai mult împrumuturi mici, în 2010 se va urmări o finanţare printr-un credit sindicalizat, de circa 150 de milioane de euro.

Directorul Hidroelectrica a precizat că acţionarii companiei de stat au aprobat majorarea investiţiilor pentru acest an, dar va fi necesară şi o hotărâre de guvern.

Hidroelectrica a anunţat, săptămâna trecută, că va cere acţionarilor să aprobe suplimentarea bugetului de investiţii pentru acest an, de la 1,15 miliarde lei la 1,46 miliarde lei, cu fonduri din creditele contractate de companie.

Hidroelectrica este deţinută de stat, prin Ministerul Economiei, şi a asigurat anul trecut 26,4% din consumul de energie la nivel naţional.

SURSA: Mediafax