În cursul întâlnirii, s-a discutat despre faptul că, la fel ca omologul său din Berlin, şi  Hipodromul Ploieşti a intrat într-un amplu proces de reconstrucţie finalizat acum doi ani şi că în prezent face eforturi să se integreze în calendarul internaţional al competiţiilor de gen. Hoppegarten a fost renovat în 2008 şi s-a impus rapid ca unul din punctele de atracţie emblematice ale oraşului, mai ales cu ocazia cursei de galop Ziua Unităţii Germane, care anul acesta a adus, pe lângă cei 9.000 de spectatori veniţi din toată Germania şi un mare premiu de 75.000 de euro care a atras ca un magnet cei mai buni cai pur sânge ai momentului.

 

La sfârşitul discuţiei, viceprimarul Cristian Ganea l-a invitat pe Peter Hoek Domik la cursa de galop pentru cai pur sânge arab din iulie 2018, sponsorizată de casa regală a Emiratelor Arabe Unite şi înscrisă în calendarul internaţional al competiţiilor de gen.

“Ştiţi cum se zice, până nu vezi, nu crezi. Acum mi-e şi mie mai clar ce ce poate face ca hipodromul nostru din Ploieşti să ia clasă europeană, să-l aducem la standardele de aici”, a declarat viceprimarul Cristian Ganea, iar managerul Lucian Rădulescu a întărit şi el: “Au fost discuţii interesante, însă dincolo de ele a contat pur şi simplu ce am văzut –  dotări, organizare, cum să dai strălucire unui eveniment… Ok, e vorba şi de bani, n-avem 75.000 de euro pentru un premiu – dar şi de organizarea germană, de mici detalii care ne-au mai scăpat”. Oaspeţii români au fost invitaţi de onoare la tribuna VIP Renn-Klub, care are doar 250 de locuri, iar invitaţiile sunt nominale, adresate celebrităţilor sau personalităţilor influente din politică şi business.

 

Hipodromul Hoppegarten a fost înfiinţat în 1868 şi a devenit unul din locurile emeblematice ale oraşului, un loc în egală măsură popular şi exclusivist, adunând, în momentele sale de vârf, şi 40.000 de spectatori. Cursa Ziua Unităţii Germane este cel mai important eveniment de turf găzduit de hipodromul berlinez, care încearcă să reînnoade tradiţia competiţiilor hipice din perioada de aur a hipismului; astfel, în tribuna VIP, bărbaţii sunt invitaţi să poarte o ţinută retro şi elegant-sportivă ce include sacou, iar femeile, pălărie.