Compania japoneya Hitachi Displays a anuntat ca va plati Curtii de Justitie a Statelor Unite o amenda in valoare de 31 milioane de dolari pentru fixarea preturilor la monitoarele LCD.

Compania a recunoscut ca a conspirat cu mai multi jucatori de pe piata pentru stabilirea unor preturi fixe la monitoarele LCD, principalul client afectat fiind Dell.

„Hitachi s-a alaturat altor trei companii care au recunoscut implicarea in fixarea preturilor la monitorarele LCD comercializate catre companiile americane”, a declarat purtatorul de cuvant al companiei japoneze. Acesta a adaugat ca acest caz trebuie sa fie un mesaj puternic pentru companiile din SUA.

Curtea de Justitie din Statele Unite a impus amenzi totale de 585 milioane de dolari. LG Display va plati astfel o amenda de 400 milioane de dolari, Sharp va plati 120 milioane de dolari iar compania taiwaneza Chungwa a fost de acord sa plateasca 65 milioane de dolari pentru rolul avut la acest caz.

Acuzatiile aduse de catre Curtea de Justitie din SUA arata ca Hitachi a participat la discutii alaturi de cele trei companii privind fixarea preturilor pentru LCD-urile vandute catre Dell.

Sursa: CNN Money