Producătorul elveţian de ciment Holcim a finalizat construcţia unui nou terminal de ciment în Bucureşti, în urma unei investiţii de 11,5 milioane de euro, potrivit unui anunţ al companiei.

Noul terminal a crescut capacitatea de depozitare cu 6.000 de tone şi cea de expediere de la 60.000 de tone/an la 400.000 de tone/an. Prin intermediul noului terminal, construit în zona Progresul, vor putea fi livrate toate categoriile de produse, respectiv ciment gri vrac, betoane, mortare şi lianţi hidraulici.

„Noul terminal permite înlocuirea transportului auto cu cel pe cale ferată, din fabricile de ciment până în Bucureşti, permiţând optimizarea costurilor de distribuţie, dar şi reducerea considerabilă a impactului asupra mediului”, a declarat Markus Wirth, directorul general al Holcim România.

Holcim a intrat pe piaţa locală în 1997 şi deţine trei fabrici de ciment la Turda, Aleşd şi Câmpulung Muscel, 20 staţii de betoane şi cinci staţii de agregate. Grupul este prezent în peste 70 de ţări şi are aproximativ 90.000 de angajaţi.