Holzindustrie Schweighofer investeşte 280.000 de euro în cea mai modernă şcoală profesională din Moldova

Compania Holzindustrie Schweighofer, jucător principal în industria lemnului din România, a anunţat începerea lucrărilor de renovare a internatului care va găzdui, din toamna acestui an, 28 de elevi ai unei clase profesionale nou create în cadrul Colegiului Tehnologic 'Grigore Cobălcescu' din Moineşti, judeţul Bacău.

Holzindustrie Schweighofer va asigura, cu o investiţie iniţială de 40.000 de euro, renovarea internatului şi dotarea cu echipamente moderne şi specifice industriei de prelucrare a lemnului, a unui laborator pentru aplicaţii practice. În plus, compania va aloca, odată cu începerea anului şcolar, un buget total de aproximativ 240.000 de euro, astfel încât, lunar, elevii să beneficieze de cele mai bune condiţii de studiu şi de cazare. 

'Proiect cu impact pe termen lung, la nivel educaţional, înfiinţarea clasei profesionale este un pas important în consolidarea unui domeniu aflat, în prezent, la început în România, din perspectiva alinierii la standarde occidentale, de ultimă oră. Holzindustrie Schweighofer îşi propune să îi ofere repere de succes, prin tinerii a căror instruire o susţine, cu resurse materiale necesare', menţionează un comunicat al companiei. 

În cadrul clasei nou create, 14 elevi vor fi formaţi, timp de trei ani, în meseria de lăcătuş mecanic, iar alţi 14 elevi în meseria de electrician joasă tensiune. Pe lângă bursa de la stat, ei vor primi de la Holzindustrie Schweighofer burse de până la 750 lei lunar, în funcţie de rezultatele şcolare obţinute. Cei 28 de elevi, deja înscrişi la cursurile noii clase profesionale, vor avea ocazia să îşi desfăşoare stagiile de practică, în fabricile din România ale companiei. 

La finalizarea studiilor, absolvenţii vor primi un certificat de competenţă profesională nivelul III şi un certificat de absolvire a ciclului inferior liceal. În limita locurilor disponibile, acestora li se va oferi oportunitatea de angajare în cadrul Holzindustrie Schweighofer pe posturi de electrician, lăcătuş mecanic sau operator. 

'Gândim pe termen lung şi viziunea noastră în ceea ce priveşte dezvoltarea unei afaceri sustenabile include şi susţinerea comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea, clădim punţi pentru viitor. Un loc aparte îl reprezintă educaţia: contribuim la formarea viitorilor specialişti din industria lemnului. Avem parteneriate valoroase cu instituţiile de învăţământ din România, cărora le acordăm sprijin, pentru a le oferi tinerilor oportunităţi de formare profesională la cel mai înalt nivel', a declarat Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer. 

În ultimii cinci ani, compania a sprijinit cu peste cinci milioane de euro proiecte în domeniul sănătăţii şi al educaţiei. 

Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeş. În prezent, compania operează pe plan local alte două fabrici de cherestea – la Rădăuţi şi Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret şi una de panel la Comăneşti, generând aproape 3.000 de locuri de muncă direct în aceste locaţii şi mai mult de 10.000 de locuri de muncă indirect, în industrii conexe. Din octombrie 2015, din Grupul Schweighofer face parte şi o fabrică de cherestea în Germania.

AGERPRES