"În data de 23 martie 2016, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a emis un comunicat de presă prin care anunţa alocarea fondurilor necesare pentru demararea lucrărilor de reabilitare pe Autostrada A2, tronsonul Drajna-Lehliu, pe o lungime de 40 km. De asemenea, în acelaşi comunicat de presă a fost punctat faptul că, pentru realizarea acestei lucrări de reabilitare, este necesară organizarea unei proceduri de licitaţie, care 'ar putea dura conform prevederilor legale până la 120 de zile, cel puţin'. În fapt, prin declaraţia sa, domnul Cătălin Homor, director general al CNADNR, a menţionat că este exclus ca traficul rutier să fie afectat în perioada estivală şi, mai mult decât atât, nu a afirmat că acest sector de 40 km va fi închis circulaţiei în perioada 1 mai – 1 septembrie 2016", atrage atenţia Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), într-un comunicat remis luni.

În comunicatul CNADNR, Cătălin Homor se declară indignat de informaţiile apărute în spaţiul public prin care "este denigrată activitatea Companiei chiar de către instituţii ale statului".

"Sunt indignat şi consternat de ultimele informaţii eronate, chiar cu bună ştiinţă, vehiculate în spaţiul public prin care, din nou, este denigrată activitatea Companiei chiar de către instituţii ale statului. Am anunţat alocarea unor fonduri pentru reparaţiile atât de necesare la A2, (reparaţii anulate şi anul trecut tot la presiunea organizaţiilor din turism) şi, de asemenea, am anunţat că aceste reparaţii vor fi executate în urma procedurii de achiziţie publică", a declarat directorul general al CNADNR, Cătălin Homor.

În plus, el a subliniat că demararea lucrărilor de reabilitare a tronsonului Drajna-Lehliu se va face cu siguranţă, cel mai devreme, în luna septembrie.

"Acest proces (de reparaţii – n. r.) nu poate fi cuprins într-un calendar foarte exact, ţinând cont de momentul declanşării licitaţiilor, de numărul de ofertanţi, de numărul contestaţiilor etc. … Dar, luând în considerare toate acestea, demararea lucrărilor se va face cu siguranţă, cel mai devreme, în luna septembrie. Asigur pe toţi cei interesaţi şi implicaţi de dorinţa CNADNR de a nu influenţa traficul rutier pe autostrada A2 în perioada sezonului estival. Toate aceste afirmaţii lansate în spaţiul public au avut ca efect bulversarea opiniei publice. Repet, A2 trebuie remediat şi o vom face conform planului stabilit de către Companie, începând din luna septembrie. Împreună cu Poliţia Rutieră vom adopta un program de restricţii în funcţie de lucrările programate, astfel încât în toamna să reabilităm autostrada A2 cu un minimum de disconfort", a adăugat Homor.

Asociaţia Pro Infrastructura dezaprobă ferm închiderea completă a sectorului Drajna-Lehliu a autostrăzii A2 în scopul efectuării de lucrări de refacere a covorului asfaltic.

"Menţionăm ca în toate statele europene, acest tip de lucrări se efectuează alternativ pe câte un fir de circulaţie. Nu considerăm de bun augur pentru siguranţa circulaţiei devierea întregului trafic greu pe un drum naţional secundar şi localităţile sale aferente. Vom cere lămuriri Poliţiei Rutiere cu privire la această decizie", precizează Asociaţia Pro Infrastructura pe Facebook.