Honda Motor Co. va rechema în service încă 440.000 de vehicule printre care se numără şi modelele Accord şi Civic, din cauza unor probleme semnalate la airbag-ul şoferului, care ar putea duce la vătămări grave şi chiar deces, a anunţat compania japoneză.

Problema sistemului de siguranţă este dată de umflarea excesiva a airbag-ului, care din din pricina presiunii se poate sparge, împrăştiind fragmente metalice către ocupanţii vehiculului. „Un deces şi mai multe vatămări au fost cauzate de această problemă”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Potrivit reprezentanţilor Honda pe piaţa românească, măsura de rechemare în service cuprinde o parte din modelele Accord, Civic şi Acura TL, fabricate în anii 2001-2003, însă numai cele destinate pieţei americane.

„Singurele vehicule din Europa care sunt afectate de rechemarea în service sunt cele care aparţin trupelor NATO din Germania, sau cele importate direct din SUA de către posesori”, au precizat pentru capital.ro reprezentanţii mărcii. Pe piaţa din România nu există unităţi comercializate în perioada respectivă şi nici după care să prezinte riscul menţionat de Honda Motors Co, mai spun aceştia.

Iniţial, compania japoneză anunţase în luna noiembrie 2008 că recheamă numai o parte din modelele Accord şi Civic produse în anul 2001.