Producatorul auto japonez Honda a anuntat ca va opri productia in cadrul fabricii din Swindon, Marea Britanie, in aprilie si mai, dupa ce initial a decis sistarea productie doar in lunile februarie si martie.

Honda a anuntat in luna noiembrie ca va opri productia la farbica din Swindon pentru doua luni, la inceputul lui 2009, pe fondul scaderii cererii, insa cei 4.800 de angajati isi vor primi salariile intregi. De aceasta data insa, Honda a subliniat ca salariatii vor primi doar 50% din salariu, conditiile de pe piata fiind tot mai grele.

Decizia Honda adanceste si mai mult problemele din sectorul auto britanic. Nissan a anuntat, de asemenea, ca va concedia 1.200 de angajati din cadrul fabricii din Sunderland, in timp de Land Rover va disponibiliza 450 de salariati.

Oficialii Honda au precizat ca prefera sa sisteze productia pentru inca doua luni, sperand ca piata se va stabiliza, decat sa isi concedieze angajatii.

Producatorul japonez a redus, de asemenea, estimarile privind vanzarile de vehicule, de la 4,14 milioane de unitati la 4,08 milioane de unitati in anul fiscal 2008. Honda va iesi totodata si din cursa pentru Formula 1.

Sursa: The Guardian