Fabrica din Ploieşti şi-a început activitatea în noiembrie 2012, iar acum se apropie din ce în ce mai mult de obiectivul său privind realizarea unei producții anuale de peste 10 milioane de plăcuțe de frână. Până la deschiderea oii facilități, uzina producea anual circa două milioane de plăcuțe de frână pentru autovehicule. Unitatea din România este prima fabrică Honeywell din Europa care utilizează exclusiv  tehnologia de fabricație Hot Press care asigură o caliatte mai bună a produselor, o eficiență energetic de top şi reducerea termenelor de livrare.

„Această unitate cu înalte standarde tehnologice din Ploieşti reprezintă cea mai recentă expresie a angajamentului Honeywell față de dezvoltarea diviziei de materiale de fricțiune și, de asemenea, față de România, fiind un nou exemplu de investiție de mare valoare şi înaltă calitate  din țară," a declarat Terrence Hahn, preşedintele şi CEO al Honeywell Transportation Systems. „Honeywell s-a bucurat de succes în România de mai bine de 15 ani. Adăugarea acestei unități de producție a materialelor de fricțiune la fabrica noastră de turbosuflante existentă în Bucureşti – care este cea mai mare dintre fabricile noastre turbo din lume – încurajează strategiile de creştere ale Honeywell Transportation Systems în regiune şi în întreaga lume".

Noua unitate din Ploieşti a fost concepută pentru a avea o suprafață mai mare de 14.000 de metri pătrați de construcții acoperite şi va crea peste 300 de noi locuri de muncă în zonă. Fabrica foloseşte noile şi modernele maşini şi procese Hot Press pentru a produce plăcuțe de frână menite a satisface solicitările vehiculelor uşoare de pasageri, în mare parte pentru producătorii europeni de automobile.

Honeywell are în prezent circa 2.200 de angajați în România, incluzând aici fabrica Turbo Transportation Systems şi operațiunile în cadrul diviziei strategice Automation and Control Solutions (Soluții de automatizare şi control). Compania a făcut investiții semnificative nu numai în procesul de fabricație, ci şi în centre de cercetare şi dezvoltare, precum şi în capacitățile de inginerie din România, transformând țara într-un contribuabil şi un beneficiar cheie al investițiilor Honeywell.
Compania americană Honeywell se află pe locul 60 în clasamentul mondial al producătorilor de componente auto cu vânzări de 3,08 miliarde de dolari. Firma cu sediul în Morristown, New Jersey, este un lider din categoria Fortune 100 în ceea ce priveşte diversificarea tehnologiei şi producției, oferind clienților din întreaga lume produse şi servicii aerospațiale; tehnologii de control pentru clădiri, locuințe şi industrie; turbosuflante, precum şi alte materiale.