Hong Kong a fost desemnată „capitala mondială a spam-ului”, potrivit unui raport al companiei MessageLabs, întocmit pe anul 2008. Acest lucru aduce daune anuale de câteva milioane de dolari.

Astfel, raportul MessageLabs arată că 81,3% dintre mail-urile trimise în Hong Kong anul trecut au fost spam-uri, înregistrând astfel recodul modial. Potrivit studiului, spam-urile cresc fără control iar 4.000 de calculatoare numite „zombie” sunt controlate de hackeri. 

Problemele nu s-au oprit însă în 2008. Doar în luna august a acestui an, 93,4% dintre mail-uri au fost spam-uri, creşterea fiind extrem de îngrijorătoare.

„Nicăieri în lume nu s-a observat o situaţie similară cu cea din Hong Kong. Locul, istoria şi caracteristicile sale îi conferă un caracter unic în lume”, a declarat Dan Bleaken, analist la MessageLabs. Aceasta a subliniat, de asemenea, că activităţile legate de spam a costat Hong Kong-ul aproximativ 770 milioane de dolari în 2001.

Potrivit reprezentanţilor din domeniul securităţii informatice, pierderile cele mai mari le înregistrează companiile ale căror informţii sunt puse în pericol de viruşii transmişi prin mail-urile de tip spam. Atacurile duc la o pierdere a productivităţii din cauza încetinirii timpului de lucru – calculatoarele afectate necesitând reparaţii.

În restul Chinei, doar 7% dintre e-mailurile primite sunt spam-uri.

SURSA: RedOrbit

DETALII:
Citeşte şi 85% dintre mail-urile din prima jumătate a anului au fost spam