Hong Kong Airlines a semnat un acord cu Airbus si va cumpara 51 de aeronave de la compania europeana, valoarea acestora depasind 5,6 miliarde de euro, informeaza Associated Press.

Operatorul aerian din Hong Kong si-a manifestat intentia de a cumpara 30 de aeronave Airbus A320, 20 de unitati din modelul A330 si un avion de mici dimensiuni. Motoarele care vor echipa aceste aeronave vor fi alese de compania chineza mai tarziu. Potrivit lui Ren Wei Dong, presedintelui companiei, banii necesari achizitiei vor veni din surse diferite. Airbus nu a exclus posibilitatea de a livra avioanele chiar de la fabrica sa din China care va fi inaugurata in 2009, primul avion A320 urmand sa iasa de pe linia de fabricatie in 2010.

Hong Kong Airlines este compania-sora a celei de-a patra mare companie aeriana din China, Hainan Airlines, care este detinuta de Grand China Airlines. Aceasta din urma detine companiile aeriene Hainan Airlines, Shanxi Airlines, Hong Kong Airlines si Hong Kong Express, companie de transport aerian de marfuri.

Sursa: AP 21 Iunie 2007