„Mă bucur că povestea noastră merge mai departe printr-un produs care se numește Aur’a. Noi îmbuteliem o apă simplă, când ajungem la Izvorul Ursoanea, între Ocna de Fier și Dognecea, locul unde Sadoveanu a spus că nu s-a întâmplat nimic, un loc fără activitate umană, un loc virgin”, povestește Horațiu Rada.  

Proprietățile „apei de aur”

În călătoriile sale de vânătoare a descoperit locul „apei de aur”, care l-a cucerit încă din primele momente. Izvorul Ursoanea izvorăște la o temperatură constantă și este o sursă naturală, cu un debit de minimum 24 metri pe secundă, microbiologic pură. Antreprenorul a recunoscut că Apa Aura este proiectul său de suflet.

„Menirea noastră este să conștientizăm consumatorul că are nevoie de ceva natural. Această apă nu trece decât prin niște filtre de nisip și particule. Media de vârstă este foarte ridicată în zonă, 85 – 90 de ani, iar localnicii o consumă. Surplusul de apă pe care noi nu îl îmbuteliem merge spre Bocșa de Fier, o parte din izvor intră spre zona de captare, de alimentare a localităților Ocna și Bocșa, doar că folosesc procesul de clorinare. După ce am reușit să o punem în valoare, vin oameni din toate colțurile țării. Oamenii vin să-și ia apă”, povestește Horațiu Rada.

Apa conține coloizi de argint și coloizi de aur, pentru care s-au realizat diverse studii care vorbesc despre beneficiile lor medicale. Nivelul de nitriți și nitrați este redus, conținutul de sare este scăzut, iar apa este luată de la izvor, filtrată și apoi îmbuteliată în ambalaj de sticlă.

„Încercăm să conștientizăm de fapt consumatorul în a lua un produs de calitate. Multă lume spune că este un produs scump, recunosc, dar din acest produs se plătesc taxele pe mediu, pentru că îmbuteliem în sticlă, acest produs conferă siguranță prin recunoașterea internațională pe liniile de siguranță alimentară”, explică Horațiu Rada.

Cum este colectată Apa Aur’a

„Imaginați-vă un izvor captat care intră într-un bazin sigilat ca să nu se contamineze din exterior, pusă o pompă, iar la 40 de metri de unde izvorăște apa se pune în sticle. Intră într-un filtru grosier ca să oprească primele straturi de nisip, apoi un filtru de 0,4 microni, altul de 0,2 microni, iar după, apa este pusă în sticle”, spune Horațiu Rada.

Apa Aur’a a trecut cu brio mai multe standarde de calitate ale siguranței alimentare, certificări după standarde americane, japoneze, emirateze etc. „Pe toate piețele trebuie să fim competitivi. Eram la Gala premiilor decernată tinerilor antreprenori români și mi s-a pus o întrebare: Care este cea mai grea piață pentru apă? Simplu: piața românească, România”, mărturisește antreprenorul.

Aur’a este singurul produs românesc care a primit distincția maximă ce poate fi oferită unui produs alimentar: Premiul Diamond Taste Award. Evaluarea a fost realizată de juriul International Taste Institute, format din unii dintre cei mai buni chefi și somelieri din lume, după o metodologie precisă și criterii exigente de calitate.