Conducerea companiei care gestioneaza statiunea bulgara Albena ia in plan scenarii pe care sa le aplice in 2009, pentru a contracara din efectele crizei globale. Potrivit lui Krasimir Stanev, CEO al companiei, „cel mai rau scenariu ar fi sa inchidem 50% din capacitate pana in vara anului viitor. In orice caz, noi speram ca numarul de locuri pe care le vom restrange sa fie unul cat mai mic posibil”.

Stanev a mai adaugat ca, avand in vedere efectele crizei, cea mai buna decizie ar fi aceea de a reduce investitiile in domeiu pentru o perioada. In afara de scenariul negativ, bulgarii mai iau in calcul scenariul pozitiv, in care Albena ar putea fi tinta turistilor europeni tocmai din cauza tarifelor mai reduse decat in restul Uniunii Europene.

Stanev a tinut sa faca o comparatie cu Cipru si Turcia, care sunt pregatite sa investeasca masiv in publicitate pentru a atrage turisti in sezonul estival din 2009. In plus, el mai apreciaza ca numarul de turisti straini care vor veni in Bulgaria va depinde foarte mult de pretul la biletul de avion precum si de companiile aviatice care vor elimina din graficul lor cursele spre Bulgaria.

Sursa: Darik Dobrich