Compania hotelieră THR Marea Neagră (simbol BVB: EFO) a avut pierderi de 6,5 milioane lei (1,5 milioane euro) în primul semestru, ca urmare a faptului că veniturile sale au scăzut de peste trei ori, iar cheltuielile s-au redus cu aproape jumătate. În perioada similară a anului trecut, firma a avut un profit de 147.000 de lei.

Deşi primul semestru acoperă din perioada estivală doar luna iunie şi perioada de extrasezon din mai, totuşi rezultatele sunt îngrijorătoare.

Concret, veniturile din perioada ianuarie-iunie au scăzut de la 25,2 milioane lei la 7,4 milioane lei (1,7 milioane euro), iar cheltuielile au scăzut cu 44%, de la 25 milioane lei la 14 milioane lei (3,3 milioane euro).

Compania este controlată de SIF Transilvania, ce deţine 77,68% din capitalul social. Azi pe bursă, titlurile EFO au scăzut 1,1%.

Conducerea THR Marea Neagră a ieşit recent în evidenţă prin opoziţia faţă de planul ministrului Elena Udrea de a reglementa deschiderea unităţilor hoteliere de pe litoral încă din luna mai.