În jur de 300 de turişti britanici au rezervat camere la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, după ce în noaptea de Anul Nou 12 turişti din Anglia au petrecut acolo, potrivit Mediafax.

Potrivit conducerii hotelului, tot mai mulţi turişti din Anglia au ales să viziteze Ice Hotel, după ce acesta a fost inaugurat, în noaptea de Revelion, de cei 12 britanici.

„Tot mai mulţi locuitori ai Marii Britanii doresc să ajungă la Ice Hotel de la Bâlea Lac. Untravelled Paths, operatorul turistic ce i-a adus în Romania pe cei 12 britanici ce şi-au petrecut Revelionul 2010 la Ice Hotel, doreşte să mai vină aici cu alte câteva serii de turişti, numărul celor ce şi-au făcut deja o rezervare pe acestă filieră fiind de aproximativ trei sute”, se arată într-un comunicat.

Construcţia singurului hotel de gheaţă din Europa de Sud-Est a fost finalizată în 24 decembrie. Proiectul de marketing turistic „Ice Hotel Bâlea Lac” are ca principal scop promovarea potenţialului turistic din Masivul Făgăraş, precum şi crearea şi dezvoltarea unui brand turistic pentru Bâlea Lac.

Suprafaţa totală a hotelului este de aproximativ 650 de metri pătraţi. Acesta dispune de zece camere duble, un bar, un restaurant şi o esplanadă cu o expoziţie de statui din gheaţă. Fiecare cameră poartă numele unui filosof cunoscut, român sau străin, acolo fiind expuse scurte prezentări ale filosofilor respectivi.

SURSA: Mediafax