Hoteluri si restaurante pentru toate buzunarele

Cluj-Napoca nu este o destinatie turistica, insa este un important centru de tranzit si de turism de afaceri. Pe scheletul fostei OJT - Cluj a fost creata societatea Turism Transilvania, care a devenit cea mai mare societate de profil din Transilvania. In administrarea sa au ramas patru hoteluri in Cluj- Napoca si o statiune in zona Faget. Hotelul Transilvania, cotat la trei stele, este amplasat in zona centrala, pe dealul Cetatuie si dispune de 290 de locuri de cazare. Hotelul este dotat cu toa

Cluj-Napoca nu este o destinatie turistica, insa este un important centru de tranzit si de turism de afaceri. Pe scheletul fostei OJT – Cluj a fost creata societatea Turism Transilvania, care a devenit cea mai mare societate de profil din Transilvania. In administrarea sa au ramas patru hoteluri in Cluj- Napoca si o statiune in zona Faget. Hotelul Transilvania, cotat la trei stele, este amplasat in zona centrala, pe dealul Cetatuie si dispune de 290 de locuri de cazare. Hotelul este dotat cu toate facilitatile, de la piscina si sauna la sali de conferinta si de intalniri de afaceri. Casa alba este poate cel mai luxos hotel, de patru stele, cu camere de doua paturi si apartamente dotate la standarde occidentale. Situat in zona rezidentiala a municipiului este destinat in primul rand oamenilor de afaceri. Hotelul Parc a fost recent renovat oferind 266 de locuri de cazare in camere cu unul, doua si trei paturi, toate dotate cu baie sau dus. Preturile accesibile il fac deosebit de solicitat de turistii sau de grupurile aflate in tranzit in Cluj. Hotelul Vladeasa, cotat la o stea, dispune de 63 de locuri de cazare, avantajul lui fiind ca este amplasat in centrul comercial al municipiului.
La intalnirea Muntilor Gilau cu Muntii Bihor Vladeasa, in vestul judetului Cluj, la o altitudine de 1.050 m se afla statiunea Fantanele Belis. Beneficiaza de lacul de acumulare Fantanele-Belis, unde se pot face plimbari cu barca sau cu vaporasul. Statiunea dispune de 192 de locuri de cazare, la categoria de doua stele, precum si terenuri de sport, patinoar natural si baby-schi. La doar cativa kilometri de Cluj se afla situata zona turistica Faget amplasata pe versantul nordic al dealului Feleacul. Este destinatia preferata a clujenilor in week-end.
Tot in apropierea municipiului Cluj-Napoca, la iesirea spre Oradea, s-a deschis complexul Millenium, care dispune de 48 de locuri de cazare si se afla in faza de extindere a capacitatii de cazare. Dispune de restaurant, bar si piscina fiind frecventat in special in weekend. Augustin Fenesan, proprietarul complexului, afirma ca locatia il face ideal pentru organizarea de mese, activitati de training, iar amenajarea unor terenuri de sport ii va creste atractivitatea.
Preturile practicate in judetul Cluj sunt in general mai mici decat cele din Bucuresti atat la hoteluri, cat si in restaurante. De exemplu, preturile de cazare variaza de la 300.000 lei/noapte, pentru o stea, la patru milioane, pentru un apartament cotat la patru stele. O camera cu doua paturi, de doua stele, ceea ce ar fi media ofertelor, este in jur de un milion de lei. Un dejun pentru o persoana nu depaseste 200.000 lei la un restaurant de bun gust.    

Principalele obiective turistice din Cluj-Napoca

Biserica Sf. Mihail – A fost construita intre anii 1350 – 1440. Prezinta un aspect mai „clasic” al stilului gotic.
Turnul Croitorilor – Este fragmentul cel mai important si mai bine pastrat din zidurile de aparare al orasului, construite in secolul al XV-lea.
Statuia ecvestra a lui Matei Corvin – opera a sculptorului Fadrusz Janos, inaugurata in anul 1902.
Catedrala ortodoxa – Constructie in stil bizantin, terminata in anul 1933. Cupola acoperita cu bronz, surmotand o calota cilindrica, inconjurata de un fel de „loggia”, a devenit una din imaginile emblematice ale Clujului. Fresca interioara este realizata de pictorul Anastasie Demian.
Biserica Calvaria – Din edificiul original se mai pastreaza astazi doar absida altarului, construita intre anii 1470 – 1508. A apartinut unui complex de constructii al ordinului Benedictin. I se spune Calvaria, deoarece colina pe care se afla prefigureaza drumul Mantuitorului, cu popasurile Sale, in timp ce-si purta crucea spre Golgota.