Centrele de cercetare din cadrul companiilor IT SAP AG si HP, SAP Research si HP Labs, vor lucra impreuna la proiectul “Adaptive SAP”, care va proiecta tehnologii pentru exploatarea sinergiilor dintre tehnologiile de administrare a Infrastructurii Adaptive a HP si arhitectura SAP orientata catre servicii, destinata organizatiilor de dimensiuni mari, informeaza un comunicat HP.

“Acest contract de cercetare imbunatateste relatia noastra de lunga durata cu SAP prin asocierea noilor elemente ale arhitecturii pentru Infrastructura Adaptabila a HP cu ofertele de produse si servicii pentru Enterprise SOA”, declara Dick Lampman, prim-vicepresedinte pentru cercetare la HP si director al HP Labs.

Proiectul "Adaptive SAP” are ca scop imbunatatirea flexibilitatii, eficacitatii si eficientei costurilor sistemelor informatice indiferent de dimensiunea organizatiei, si va combina tehnologii puternice in automatizarea bazata pe modele, virtualizare si adaptarea bazata pe reguli cu platforme sigure, separate in implementare si executie, astfel incat si firmele mici vor putea utiliza solutii sofisticate datorita costurilor mai reduse.
“Adaptive SAP” va fi primul proiect dintr-un sir de viitoare colaborari intre HP si SAP din cadrul unui contract global care acopera cercetarea in domenii care schimba fata IT-ului de intreprindere, cele doua companii avand in vedere si semantica SOA, diagnosticarea proceselor de afaceri si urmarirea bunurilor folosind tehnologiile RFID.

Pentru inceput, doar echipele HP Labs din Marea Britanie şi Statele Unite si cele ale SAP Research din Germania, Irlanda de Nord si Australia vor fi implicate in activitatea de cercetare.

HP furnizeaza solutii tehnologice pentru consumatori individuali, intreprinderi si institutii, si a inregistrat venituri de peste 86 de miliarde de dolari in ultimele patru trimestre financiare. Compania ofera infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginii.

Sursa: Capital 13 Noiembrie 2006