HP a raportat pentru primul trimestru financiar al anului 2009 (incheiat pe 31 ianuarie 2009), venituri de 28,8 miliarde dolari, in crestere de 1% fata de anul trecut (sau de 4% cand este adaptata la efectele schimbarii cursului valutar).

HP estimeaza, in acelasi timp, ca veniturile pentru trimestrul al doilea al anului fiscal 2009 se vor diminua cu doua, trei procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. La nivelul intregului an, HP previzioneaza venituri in scadere cu doua pana la cinci procente. Se estimeaza totodata ca se vor mentine aceleasi conditii de piata si in cadrul trimestrului II cat si in intregul an financiar 2009.

HP este un lider global care s-a descurcat bine intr-o piata dificila”, a declarat Mark Hurd, presedinte si CEO HP. „Valoarea companiei pe piata, administrarea atenta a costurilor si portofoliul complex au facut ca HP sa se diferentieze pe piata globala si sa castige tot mai mult in pietele importante.”

Veniturile au crescut cu 11% in cele doua continente americane ajungand la 12,4 miliarde dolari. In Europa, Orientul Mijlociu si Africa, veniturile s-au diminuat cu 3%, iar in Asia Pacific cu 11%, ajungand la 12 miliarde dolari si respectiv la 4.4 miliarde dolaro. Adaptate la efectele schimbarii cursului valutar, veniturile au crescut cu 13% in cele doua continente americane, cu 1% in Europa, Orientul Mijlociu si Africa si s-au diminuat cu 9% in regiunea Asia Pacific.

Venitul obtinut de companie in afara Statelor Unite reprezinta 65% din venitul total, in timp ce veniturile din tarile Brazilia, Rusia, India si China au scazul cu 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut si insumeaza 7% din veniturile totale.

Veniturile diviziei Personal Systems au scazut cu 19% comparativ cu anul trecut, ajungand la 8,8 miliarde dolari, iar livrarile s-au situat in scadere cu 4%.

Veniturile Diviziei HP Services au crescut cu 116%, ajungand in prezent la 8.7 miliarde dolari, in principal datorita achizitiei EDS.

Veniturile inregistrate de HP Software au scazut cu 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 878 milioane dolari. Veniturile generate de portofoliul Business Technology Optimization s-au diminuat cu 4%, in timp ce alte produse software au scazut cu 14%.

HP Financial services (HPFS) a raportat un venit de 636 milioane dolari, in scadere cu 1% de la an la an.

Sursa: HP