Compania Helwett-Packard (HP) a obtinut o cota de 31,6% pe piata mondiala a serverelor in trimestrul al patrulea din 2006, si si-a mentinut pozitia de lider pentru al 19-lea trimestru consecutiv, informeaza un comunicat al companiei. Cresterea HP in acest trimestru a depasit cu 4,6% cresterea medie a segmentului. Compania a obtinut anul trecut in Romania o cota de 41,7% pe piata serverelor de tip x86, se arata in raportul IDC EMEA PC Tracker 2006.

 "Cifrele publicate de IDC demonstreaza ca HP continua sa isi pastreze pozitia dominanta pe piata serverelor x86. Vom continua sa furnizam solutii inovatoare pentru intregul nostru portofoliu de servere, oferind clientilor
o infrastructura IT superioara, care sa contribuie la dezvoltarea afacerii si la reducerea costurilor." a declarat Calin Cosar, Industry Standard Servers Sales Specialist, HP Romania.

HP a ocupat in trimestrul al patrulea din 2006 pozitia de lider mondial pentru servere Blade cu o cota de 41,9% in privinta veniturilor si de 40% in ceea ce priveste numarul total de unitati livrate. Totodata, HP s-a clasat pe prima pozitie in privinta numarului de unitati de servere x86 livrate in al patrulea trimestru si pe intreg anul 2006.

HP ocupa prima pozitie in si la veniturile obtinute in 2006 pe piata dispozitivelor de calcul de inalta performanta, unde a obtinut o cota de piata de 33%.

Compania si-a mai mentinut prima pozitie in segmentul EPIC/Itanium, unde a inregistrat o crestere a veniturilor de 82,2%, in segmentul serverelor Linux, unde a inregistrat o crestere de doua ori mai rapida decat restul pietei, si in segmentul serverelor high-end UNIX.

Helwett-Packard (HP) furnizeaza solutii tehnologice precum infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si servicii de imprimare si prelucrare a imaginilor, consumatorilor
individuali, companiilor si institutiilor.

HP a obtinut venituri de 94,1 miliarde de dolari in ultimul an fiscal, incheiat in ianuarie 2007.

Sursa: Capital 15 Martie 2007