Având la activ mii de implementări de cloud de succes, HP şi-a ajutat clienţii să beneficieze de toate avantajele unei abordări de tip hybrid delivery. Prin încorporarea unor servicii IT interne sau externalizate, clienţii pot alege metoda potrivită de livrare pentru a-şi creşte timpul de  provizionare, disponibilitate şi cost. Cu toate acestea, preocupările legate de securitate şi absenţa pregătirii de specialitate a angajaţilor reprezintă în continuare o provocare pentru companiile care îşi doresc să se mute în cloud.

Furnizorii de servicii admit, de asemenea, faptul că o abordare hibridă necesită noi modele de business în cloud care să ofere clienților mai multe variante de utilizare și achiziție de tehnologie. Ca urmare, aceștia au nevoie de un partener care să le permită să profite de oportunităţile de pe piață.

HP Cloud Solutions, bazate pe HP Converged Infrastructure, conțin tehnologia, software-ul, serviciile și programele cu ajutorul cărora furnizorii de servicii, companiile sau guvernele pot oferi rapid și sigur IT as a service.

"Clienții vor să înțeleagă, să poată plănui, construi și achiziționa tehnologie pentru medii cloud într-un mod care să le permită să devină mai agili, să reducă riscurile, să mețină controlul și să asigure securitatea infrastructurii," a spus Steve Dietch, Vicepreşedinte Marketing, Cloud Solutions and Infrastructure, HP. "Noile oferte sunt rezultatul experienței HP în livrarea de soluții tehnologice inovatoare, precum și în ceea ce priveşte serviciile și aptitudinile necesare pentru a determina această evoluție."

Noile soluţii HP sunt proiectate în funcție de cele mai importante zone de interes ale clienților – construirea de oferte diferențiate în cloud, consumul de servicii în cloud pentru domeniul public, precum și administrarea, guvernarea și securizarea întregului mediu IT.

Construirea unui mediu hibrid

Pe măsură ce companiile lucrează la o abordare agilă a livrării de servicii, acestea trebuie să dezvolte, să implementeze și să securizeze servicii IT atât în medii cloud publice și private, cât și pe modele tradiționale de livrare a infrastructurilor IT.
HP continuă să-și extindă ecosistemul cloud cu noi parteneri, oferte și programe:
–  Noile integrări de HP CloudSystem cu Alcatel-Lucent dau furnizorilor de servicii de comunicații posibilitatea să livreze servicii în cloud cu valoare adăugată mare folosind rețele și infrastructură IT la nivel de operator. Combinația dintre infrastructură IT, software și rețele de telecomunicații permite furnizorilor de servicii de comunicații să automatizeze achiziţia și administrarea de resurse în cloud prin intermediul unei rețele extrem de fiabile.

–  HP CloudAgile Service Provider Program oferă furnizorilor de servicii posibilitatea să-şi extindă vânzările, să-şi îmbogăţească portofoliul de servicii și să-şi accelereze ciclul de vânzări prin acces direct la forța de vânzări globală a HP. Compania și-a extins programul cu primii parteneri europeni și noi opțiuni de hosting certificate pentru ca furnizorii de servicii să livreze închiriere de medii cloud private robuste și sigure, bazate pe HP CloudSystem.

–  HP CloudSystem Matrix 7.0, mediul de operare al HP CloudSystem, permite clienților să construiască medii cloud hibride cu access extrem de simplu la resurse IT externe bazate pe cloud cu ajutorul abilităților inovatoare de propagare rapidă. Această soluție mai include achiziţionarea automată și la cerere a soluțiilor de stocare 3PAR pentru a reduce erorile și viteza de implementare a noilor servicii la doar câteva minute.

– HP Cloud Protection Program cuprinde resurse umane, procese, politici și tehnologii care livrează un nivel de securitate pentru cloud hibrid asemănător celui de care se bucură orice mediu IT privat. Confruntând  astfel una dintre cele mai mari probleme de care se tem companiile care migrează către un mediu cloud, noul program include o strategie cuprinzătoare, un plan de desfăşurare și servicii de design și implementare construite pe o arhitectură comună. Programul este sprijinit de un Centru de Excelență în Protecția Mediilor Cloud care permite clienților să testeze atât soluțiile HP, cât și pe cele ale partenerilor sau produsele provenite din terțe surse care permit protecția mediului cloud și a virtualizării.