Producătorul de computere Hewlett-Packard Co. a anunţat o nouă rundă de disponibilizări şi a redus previziunile privind veniturile pentru întregul an, după ce a afişat o scădere cu 17% a profitului aferent celui de-al doilea trimestru fiscal.

HP va renunţa, astfel, la 2% din forţa totală de muncă, echivalentul a 6.400 de angajaţi, care se vor alătura celor 24.000 de disponibilizări anunţate anterior.

Compania a înregistrat în cel de-al doilea trimestru fiscal, încheiat la 30 aprilie, o scădere cu 3% a veniturilor totale, la 29,4 miliarde de dolari, pe fondul declinului accentuat al vânzărilor.

De asemenea, profitul net al HP a fost de 1,7 miliarde de dolari, în scădere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut.

În trimestrul al doilea, vânzările de desktop-uri şi laptop-uri au înregistrat scăderi majore, de 13% şi respectiv 24%. Şi vânzările de servere şi imprimate au scăzut, de asemenea, cu 28% şi 31%.

În ceea ce priveşte estimările pentru întregul an, HP preconizează o scădere a veniturilor cu 4 – 5%, după ce anterior anunţase un declin de 2-5%.

Potrivit lui Mike Hurd, directorul executiv al HP, situaţia economică globală va afecta industria IT pe întreg anul, vânzările urmând să evolueze foarte puţin, sau chiar deloc.

SURSA: CNN