Potrivit reprezentanţilor companiei, în general, sunt căutaţi absolvenţi ai facultăţilor de limbi străine, dar şi de studii economice.
"Profilele căutate sunt aceleaşi ca şi până acum, dar cu un grad de senioritate şi specializare mai mare. În general, cautăm candidaţi cu abilităţi de comunicare, negociere, dar şi cu ceva competenţe analitice şi tehnice şi bineînţeles elementul comun tuturor poziţiilor al cunoaşterii de limbi străine. Pe site-ul hp.ro/jobs sunt aproximativ 150 de poziţii deschise în prezent, unde candidaţii pot intra să îşi creeze cont şi să aplice," au declarat pentru Capital oficialii HP.
" Cei care se prezintă pentru un job sunt mai puţin pregătiţi la ieşirea din facultăţi decât în anii anteriori", potrivit lui  Alexander Wiegl.

Media de vârstă din companie este de 26 de ani
Global eBusiness Operations Center (GeBOC), face parte din grupul Hewlett-Packard şi desfăşoară cu sprijinul Uniunii Europene, un amplu proiect prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.
Proiectul presupune perfecţionarea angajaţilor în utilizarea uneia dintre limbile de circulaţie europeană şi / sau regională şi se desfăşoară pe o perioadă de un an.
„Proiectul vizează dezvoltarea competenţelor lingvistice ale angajaţilor. Astfel, ne dorim să contribuim în mod direct la creşterea gradului de adaptabilitate şi mobilitate al angajaţilor noştri, prin actualizarea şi îmbunătăţirea calificărilor şi, nu în ultimul rând, la îmbunătăţirea calităţii şi productivităţii muncii,” a declarat Alexander Weigl, Directorul General al Centrului GeBOC.
Programul se adresează unui număr de 321 de angajaţi ce asigură suport pentru clienţi interni şi externi. Participanţii vor beneficia de cursuri de certificare în utilizarea limbilor vorbite în ţările reprezentative pentru dezvoltarea activităţii centrului – franceză, italiană, spaniolă, portugheză, germană şi olandeză. Scopul proiectului se subordonează unui program de formare profesională construit în urma unei analize a abilităţilor, dar şi a necesităţilor profesionale ale angajaţilor, în vederea creşterii competitivităţii şi a productivităţii muncii într-o perioadă de 3 ani după finalizare.
Proiectul este cofinanţat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 – "Investeşte în oameni!" şi se ridică la o valoare totală de aproximativ 360. 000 euro.
Centrul GeBOC derulează multiple activităţi de relaţionare cu clientul sau cu partenerii, activităţi administrative şi logistice, activităţi de suport creditare şi colectare a debitelor şi activităţi de suport a vânzărilor în 22 de limbi străine.
Centrul avea la sfârşitul lunii octombrie 2.500 de angajaţi, iar media de vârstă din companie este de 26 de ani.
Activitatea GeBOC este structurată în cinci divizii, respectiv Global Business Services, Imaging and Printing Group, Personal Systems Group, Technology Solutions Group şi Finance.
Filiala din România a grupului american HP, cel mai mare producător de echipamente IT la nivel internaţional, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 201,7 milioane lei şi un profit brut de 50,2 milioane lei.