Modelul de 7 inch al celor de la HP se numeşte Slate 7 şi am avut ocazia să îl testăm timp de o săptâmână. Tableta are un procesor dual core ARM Cortex A9 de 1,6 GHz, memorie RAM de 1 GB, spaţiu de stocare de 8 GB şi două camere, una frontală VGA şi una pe spate de 3MP.  Slate 7 vine cu difuzoare stereo Beats Audio şi sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean. În ceea ce priveşte porturile, există  o ieşire audio: 1 x Jack & Microfon Combo (3.5 mm), un port micro USB şi un slot pentru carduri microSD (până la 32 GB). La capitolul conectivitate, tableta include suport Wi-Fi, Bluetooth 2.1 EDR. Lipseşte conectivitatea 3G.
 
HP Slate 7 te surprinde de la început prin aspectul său. Spre deosebire de alte tablete din segmentul de 7 inch, acest model este mult mai robust şi mai greu. Spre exemplu,  tableta Viva Q7 a celor de la Allview are o grosime de 7,5 mm şi o greutate de 288 de grame, în timp ce HP Slate are 10,7 mm şi 370 de grame.  Trecând peste design şi revenind la performanţe, ecranul are o rezoluţie de 1024 x 600 pixeli, panoul este de tip LCD cu unghiuri de vizibilitate foarte bune, însă suferă la capitolul culori. Procesorul face faţă la jocurile noi din Google Play, iar paginile de net se deschid rapid. Cât timp am testat-o nu a dat vreo eroare şi nu a necesitat vreun restart. Sunetul Beats Audio nu pare ieşit din comun, sau cel puţin nu am reuşit noi să sesizăm diferenţa faţă de o tableta fără Beats Audio. Camera foto VGA frontală este dezamăgitoare, iar cea de pe spate de 3 MP nu străluceşte nici ea, dar câţi utilizatori caputurează imagini cu tableta?

HP Slate suportă mai multe formate audio şi video printre care MP3, AAC, WMA, OGG, MPEG-4, H.264, WMV. Nu suportă FLAC, WAV, DivX sau Xvid.

Bateria rezistă peste 4 ore dacă este utilizată cu ecranul setat la luminiozitate maximă şi Wi-Fi-ul pornit. Dacă prefereri să urmăreşti filme, să asculţi muzică sau să citeşti de pe ea, autonomia creşte peste 5 ore.

HP Slate 7 vine cu o multitudine de aplicaţii precum: Google Talk; Chrome-Browser; Google+; Google Maps; Street View; YouTube; Play Store; Play Book; Play Music; Play Movie; Play Magazine; Wildvine; HP Services: HP ePrint; HP Native Android Print (InOS Print).

În concluzie, HP Slate 7 este o tabletă ieftină şi fiabilă. Dacă nu te deranjează faptul că este mai groasă şi dacă vrei o tabletă stabilă de la un producător cu nume atunci este alegerea potrivită.  HP Slate 7 are un preţ de 750 de lei.
Detalii AICI