Hewlett-Packard a anuntat ca are in plan concedierea a 24.600 de angajati, aproximativ 8% din intreaga forta de munca, in urmatorii trei ani, pe fondul integrarii companiei nou achizitionate, Electronic Data System Corp.

HP a anuntat ca mare parte dintre disponibilizari vor avea loc din cadrul EDS, iar mai mult de jumatate vor afecta diviziile din Stetele Unite ale Americii. HP nu a anuntat pana in acest moment cati angajati din noua companie formata prin cumpararea EDS isi vor pierde locurile de munca. Inainte de fuziune, HP avea 178.000 de angajati, iar EDS numara 142.000 de salaraiati.

HP a mai anuntat ca estimeaza o reducere a costurilor cu pana la 1,8 miliarde de dolari anual o data cu finalizarea planului de restructurari. Costurile concedierilor se ridica pana la 300 de milioane dolari.

Hewlett-Packard a incheiat la finele lunii august achizitia Electronic Data Systems pentru suma de 13,9 miliarde de dolari. Cumpararea companiei care activeaza in zona serviciilor IT va ajuta HP sa isi consolideze pozitia in domeniul consultantei tehnologice si a serviciilor de outsourcing.

Sursa: The Guardian