Helwett-Packard (HP) a inregistrat, in primul trimestru al anului fiscal 2007, venituri de 25,1 de miliarde de dolari, in crestere cu 11% (2,4 miliarde de dolari) fata de primul trimestru al anului trecut, informeaza un comunicat al companiei.

 

“Am incheiat primul trimestru cu rezultate deosebite, cu marje financiare imbunatatite si o crestere importanta a venitului in toate domeniile cheie”, declara Mark Hurd, CEO si presedinte al HP.

Comparativ cu primul trimestru din 2006, veniturile inregistrate pe continentele americane a crescut cu 6%, ajungand la 10,4 miliarde de dolari,  veniturile pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) au crescut cu 14%, la 10,7 miliarde de dolari, iar veniturile din Asia Pacific au crescut cu 15%, la 4 miliarde de dolari.

Potrivit HP, venitul obtinut de grupul de Sisteme Personale (PSG) a totalizat 8,7 miliarde de dolari reprezentand o crestere de 17% fata de acelasi trimestru al anului trecut, datorita cresterii cu 19% a numarului de unitati vandute. Venitul pentru pentru laptopuri a crescut cu 40%, cel corespunzator calculatoarelor desktop a scazut cu 1% ,venitul pentru echipamentele pentru mediul de afaceri a inregistrat fata de anul precedent o crestere de 8%, iar venitul pentru mediul de consum a crescut cu 28%. PSG a raportat un profit operational  de 414 milioane de dolari, mai mare cu 293 de milioane de dolari comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Divizia de solutii de Imprimare si Prelucrare a Imaginilor (IPG) obtinut venituri de 7 miliarde de dolari, cu 7% mai mari fata de primul trimestrul din 2006. Venitul din consumabile a crescut cu 11%, cel pentru hardware pentru mediul de afaceri a crescut cu  2%, iar cel pentru mediul de consum a ramas constant.

Divizia de Servere si Solutii de Stocare pentru mediul enterprise (ESS) a raportat un venit de 4,5 miliarde de dolari, cu 5% mai mult decat in acelasi trimestru al anului 2006.

Divizia de Software a anuntat un venit trimestrial de 550 de milioane de dolari, reprezentand o crestere de 81% fata de aceeasi perioada a anului trecut, reflectand impactul puternic al achizitiei companiei Mercury. Divizia a raportat un profit operational de 47 de milioane de dolari egal cu 8,5% din venit, comparativ cu profitul de 9 milioane de dolari (3% din venit) in perioada similara a anului trecut.

HP a mai realizat venituri de 547 de milioane de dolari din activitatea departamentului Servicii Financiare, in crestere cu 10% fata de anul precedent.Compania estimeaza ca in al doilea trimestru al anului financiar 2007 va obtine un venit de aproximativ 24,5 miliarde de dolari, se mai arata in comunicat.

Helwett-Packard (HP) furnizeaza solutii tehnologice precum infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si servicii de imprimare si prelucrare a imaginilor, consumatorilor individuali, companiilor si institutiilor.

 

Sursa: Capital 21 Februarie 2007